İnşaat Mühendisleri Odası'ndan ilginç açıklama: "Ankara’ya bu yıl 500 yıllık yağmur yağdı"

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan ilginç açıklama: "Ankara’ya bu yıl 500 yıllık yağmur yağdı"

İnşaat Mühendisleri Ankara Şubesi tarafından yayımlanan açıklamaya göre, Ankara’da yaşanan su baskınları, seller ve taşkınlarla beraber Ankara’da 500 yıllık yağmur yağdığı bilgisi verildi.

Ankara'da artan su baskınları ve seller için inşaat mühendisleri odası uyardı. İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, Ankara'da yaşanan su baskınları ve sellerin sıklığının endişe verici boyutlara ulaştığını belirterek önlem alınması gerektiği çağrısında bulundu.

İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi tarafından, mayıs ve haziran aylarında Ankara'da yaşanan su baskınları, seller ve taşkınlarla ilgili bir açıklama yayımlandı. Açıklamada, altyapı sorunlarına dikkat çekilirken başkentte yaşayan insanların günlük hayatını etkileyen ve can kayıplarına yol açan sorunların çözümünde daha etkili adımların atılması gerektiği vurgulandı.

whatsapp-image-2023-06-16-at-13-42-16.jpeg

KANALİZASYON SORUNLARI DA POROBLEMİN SEBEBİ

İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Bülent Tatlı, yaşanan su baskınlarının Ankaralıları tedirgin ettiğini ve araçlarında mahsur kalma riskiyle karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Kanalizasyon sorunlarının da yaşanan problemlere katkıda bulunduğuna dikkat çeken başkan, Ankara'nın geçmişte duyduğu bahaneleri tekrar dinlemek istemediğini ifade etti.

whatsapp-image-2023-06-16-at-13-42-16-3.jpeg

Bülent Tatlı, “Şehirdeki altyapı sorunlarına dikkat çekerek, su baskınlarının ve sellerin sıklığının endişe verici boyutlara ulaştığını ve hızla önlem alınması gerekiyor. Şube, yetkililere de adım atarak altyapı iyileştirmeleri ve su tahliye sistemlerinin güçlendirilmesi için acil adımlar atılmalı. Ankara'da yaşanan su baskınları ve sellerin sıklığı, şehirde yaşayanların günlük hayatını olumsuz etkilemeye devam ederken, İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, bu konuda dikkat çekici bir uyarıda bulunarak önlem alınmalı “dedi.

ANKARA’YA HER YIL 500 YILLIK YAĞMUR DÜŞÜYOR

Bülent Tatlı yağışların her yıl arttığını belirterek, “Ankara’nın yağmurları başladı. Yine bu yılda da mayıs, haziran ayları boyunca su baskınları, seller ve taşkınlar yaşadık. Ülkenin herhangi bir yerinde yaşanan herhangi bir sel ve taşkın sonrası duymaya alıştığımız sözleri tekrar duyuyoruz. 100 ila 500 yılda bir gerçekleşebilecek bir yağış gerçekleşti. Ne yazık ki Ankaralılar her yıl 100 ila 500 yılda bir yağacak bir yağmurla yaşamak zorunda. Neredeyse her yıl benzer şekilde sorunların yaşandığı, yapılan açıklamalarda da görülmektedir” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2023-06-16-at-13-42-16-1.jpeg

SONUÇ: CAN KAYIPLARI OLUYOR

Bülent Tatlı altyapı sorunlarının can kayıplarına yol açtığını belirterek, “ Ankara'da son 25 yılda ulaşım ve altyapı gibi temel sorunlarla yeterli şekilde ilgilenilmemesi ve yerine ‘Ankapark’ gibi projelere ağırlık verilmesi, şehirdeki sorunların derinleşmesine katkı sağladığı eleştirileriyle karşı karşıya kalıyor. Bu eleştiriler, geçtiğimiz yıl yaşanan ve birçok can kaybına yol açan su baskınları gibi acı olayların ardından tekrar gündeme geliyor” diye konuştu.

Geçen yıl, sağanak yağış sonrasında Keçiören'de bulunan Umut Apartmanı'nın bodrum katında yaşanan su baskınında 21 yaşındaki Busenur Doğanay'ın hayatını kaybettiği vurgulan Bülent Tatlı açıklamasına şöyle devam etti. “Aynı bölgenin daha önce de defalarca su baskını yaşanıldı. Haziran ayı içerisinde yaşanan yağışlar sonucunda da birçok yapının sular altında kaldığı, kanalların taştığı ve kanalizasyon atıklarının su yüzüne çıktığı birçok haberde yer aldığı ifade ediliyor.

Gamze Mine Gümüş / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.