İHH’dan hayır çarşısı: İhtiyaç sahibi çocuklara yardım ediliyor

İHH’dan hayır çarşısı: İhtiyaç sahibi çocuklara yardım ediliyor

İHH Ankara Şubesi tarafından Hacı Bayramda ’da bayram için hayır çarşısı düzenlendi. Düzenlenen hayır çarşısından elde edilen paralarla ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık alınacak.

Her yıl binlerce çocuğa ulaşmaya çalışan İHH bu bayramda çocukları unutmadı. Çocuklar bayrama mutlu girsinler diye İnsan Hak ve Hürriyeti İnsani Yardım Vakfı (İHH) Ankara Şubesi tarafından Hacı Bayram’da bulunan Genç İHH binası önünde yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklar için kurban ve bayramlık projesi adı altında hayır çarşısı düzenlendi.

Hayır Çarşısı’nda Genç İHH’da gönüllü olarak katılım sağlayanların yapmış oldukları el emeği takı işleri, etaminler ve birbirinden lezzetli yemekler satışa sunuldu. Satışlardan elde edilen paralar, bayram kartına dönüştürülerek ihtiyaç sahibi çocuklara teslim edilecek. 2 gün boyunca devam eden hayır çarşısına yoğun katılım oldu.

ruveyda-1.jpg

“UMARIM DAHA ÇOK ÇOCUĞA ULAŞIRIZ”

Hayır çarşısı hakkında kısaca bilgi veren Ankara Genç İHH sorumlusu Zehra Bülbül, “Biz bu yapmış olduğumuz stant çalışmasından elde ettiğimiz gelirleri Ankara’da yaşayan yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklarımıza bayram kartı olarak vereceğiz. Bu kartla istedikleri kıyafetleri kendileri seçip alabiliyorlar. Biz genç İHH olarak toplanıp el emeği ürünler yapıyoruz. Bazı haftalar etaminden kanaviçe tarzı şeyler yapıyoruz. Bazı haftalar ise takı işleri yapıyoruz. Bunlardan elde ettiğimiz ürünlerin gelirini de bayramlık projesine bağışlayacağız inşallah.

Şu an açmış olduğumuz hayır çarşımızda gönüllülerin yapmış oldukları yiyecekler var. Burası için hazırlamış olduğumuz takıları var bunları burada satmaya çalışıyoruz. Bide burada birkaç hazır almış olduğumuz ürünlerimiz mevcut. Keselere baskı yaptırdık, onları satışa sunduk. Bunların yanı sıra rozet, defter gibi ürünlerimiz var. Şu an hayır çarşısına katılım güzel inşallah katılım bu şekilde devam eder ve umarım daha çok çocuğa ulaşırız” şeklinde konuştu.

Genel olarak çocuklar için yaptıkları çalışmaları anlatan Bülbül, “İHH çocuk birimimizde çocuklara yönelik robotik kodlama, stem etkinlikleri, köy okulu ziyaretleri gibi etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Belli dönemlerde bot, mont dağıtımları yapıyoruz. Liseleri ziyaret ediyoruz. İzin veren liselerde yetim biriminin ‘İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi’ var. Okullarda bunun sunumunu yapıyoruz. Ardından okullarda kumbara dağıtıp bir yetime sponsor olmalarına vesile olmaya çalışıyoruz” sözlerine yer verdi.

Rüveyda Aslıipek / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.