Hürel'de mahalle sakinleri çözüm bekliyor

Hürel'de mahalle sakinleri çözüm bekliyor

Mamak Hürel Mahallesi sakinleri bölgede sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden şikayetçi. Gazetemize konuşan Hürel Mahallesi Muhtarı Tahsin Çelik “Kesintilerin artık son bulmasını istiyoruz” dedi.

Hürel Mahallesi Muhtarı Tahsin Çelik, mahallede sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden ve eskimiş elektrik kablolarından yana şikâyetini iletti. Muhtar Çelik, elektrikten yana sorunlarla ilgili birçok kez dilekçe verdiğini ve görüşmeler yaptığını fakat sonuç alamadığını söyledi. Muhtar Çelik, “Burası Mamak’ın merkezi bir mahallesi. Bir an önce sorunların bir çözüme kavuşturulmasını istiyoruz” dedi.

muhtartahsincelik.jpg

DEFALARCA GÖRÜŞME YAPTI

13 binden fazla nüfusu bulunan mahallede yaşanan elektrik kesintilerinin genelde akşamüzeri ve 4 saatten fazla sürdüğünü belirten Muhtar Çelik, “Bir iki sokak olsa tamam buna bir şey demeyeceğim ama hemen hemen mahallenin tamamına yakınında elektrik gidiyor. Tabii bazı kesintilerden mesaj ile haberimiz oluyor ama çoğundan yok. Şikâyetimiz haberimiz olmadan aniden bir ‘teknik arıza’ denilerek sık yaşananlardan. Buna bir türlü anlam veremiyorum. Bu ‘teknik arıza’ nereden yapılıyorsa buna bir çözüm üretilmesi ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi lazım. Şu anda sık sık kesilmesinden dolayı vatandaşlarımız mağdur durumda. Elektrik kesintileri ile ilgili Başkent EDAŞ ile defalarca görüşmeme rağmen bir çözüm üretilmedi. Hep erteleyerek ‘işte biz çalışıyoruz yapacağız edeceğiz’ falan diyorlar ama halen daha bir çalışma olmadı sık sık elektrik kesiliyor” şeklinde konuştu.

ESKİ KABLOLARDA 5 YILDIR SONUÇSUZ

ESKİ KABLOLARDA 5 YILDIR SONUÇSUZ

Mahallede halen eski elektrik hatları bulunduğunu dile getiren Çelik, “Mahallemizde 19, 20, 21, 22, 24, 25 ve 12’inci sokağın bir kısmında halen elektrik kabloları yer altına alınmadı. Eski sistem devam ediyor. Bunların dışında olan sokak ve caddelerimizde hemen hepsinde alındı. Bu görüntü hem hoş durmuyor. Bu konuyla ilgili de defalarca dilekçe verdim. Toplantılarda bu konuyla ilgili konuştum. Alacaklarını söylediler fakat 5 yıl oldu sonuç yok” dedi.

Çelik, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Burası Mamak’ın Ankara’nın merkezi bir mahallesi. Bundan dolayı bir an önce sorunların çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Kablolar yer altına alınmalı. Elektrik kesintileri nereden kaynaklanıyorsa araştırılmalı. Eğer trafo yetersizse trafo eklenmeli. Bu elektrik kesintilerinin artık son olmasını istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.