Hinduizm kast sistemi nedir?

Hinduizm kast sistemi nedir?

Hinduizm kast sistemi nedir? Hinduizm kast sistemi nasıl ortaya çıkmıştır? Hinduizm kast sistemi hangi dönemde ortaya çıkmıştır? Gibi sorular merak konusu olurken sizler için bu soruların cevaplarına haberimizde yer verdik.

Hinduizm kast sistemi nedir? Hinduizm kast sistemi nasıl ortaya çıkmıştır? Hinduizm kast sistemi hangi dönemde ortaya çıkmıştır? Gibi sorular merak konusu olurken sizler için bu soruların cevaplarına haberimizde yer verdik. İşte Hinduizm kast sistemi hakkında bilinmeyenler.

Günümüzde artık var olmayan ve tarihte önemli bir yere sahip olan Kast sistemi ile ilgili merak edilenler ve Kast Sistemi Hinduizm’in Hangi Döneminde Ortaya Çıkmıştır? Soruların cevaplarını sizin için haberimizde derledik.

HİNDUİZM KAST SİSTEMİ NEDİR?

• “Rişi” olarak adlandırılan peygamberlere inanılır. Bu peygamberler insanlar ve tanrılar arasında köprü görevi görür. Hinduizm dininde diğer dinlerden farklı olan unsurlardan biri de peygamberin tanrı tarafından seçilen kişi değil, peygamberlik sıfatına layık görülen kişi olmasıdır.
• Belli bir kurucusu olmadığı gibi dünyanın en eski dinlerinden biridir.
• Kast sistemi, Hinduizm’in getirilerinden biridir.
• Karma etkisine inanılır. Bu etkiye göre yapılan insanların yaptığı iyilik ve kötülük, onlara geri döner.
• Hinduizm’e göre et ve alkol tüketimi sınırlandırılmalıdır. Diğer birçok dinden farklı olarak Hinduizm, alkolün haram olduğunu savunmaz.
• Hinduizm’e göre hayvanlar kutsaldır. En kutsal hayvan ise inektir. Bunun asıl nedeni, ineklerin insanların birçok işini kolaylaştıran hayvanlar olmasıdır.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.