Hedef "Engelsiz Altındağ"

Hedef "Engelsiz Altındağ"

Altındağ Belediyesi tarafından engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla Karapürçek’te inşa edilen Engelsiz Yaşam Merkezi’nde sona yaklaşıldı. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı “Bizim hedefimiz engelsiz bir Altındağ inşa etmek” dedi.

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Altındağ Belediyesi tarafından engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla Karapürçek Mahallesi’nde inşa edilen Engelsiz Yaşam Merkezi’nde sona yaklaşıldı.

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, göreve gelir gelmez ilk olarak engelli çocuklara Engelsiz Park yaptıklarını belirterek “Altındağ’ımızın önemli bir eksikliğini daha tamamlamak üzereyiz. Engelli vatandaşlarımızın eğitimden sağlığa, sanattan spora her alanda aileleriyle birlikte vakit geçirebileceği Engelsiz Yaşam Merkezi'nde sona doğru yaklaştık” dedi.

1-005.jpg

TÜM DETAYLAR DÜŞÜNÜLDÜ

Karapürçek Mahallesi’nde yapılan ve yaklaşık 5 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Engelsiz Yaşam Merkezi’nde engelli bireylerin ihtiyacı olabilecek tüm detaylar düşünüldü. Dev tesisin içerisinde; gündüz bakımevi, kütüphane, 4 adet bireysel sınıf, 2 adet atölye, uyku ve etkinlik odası, engelsiz bireysel grup alanı, oyun, duyusal rahatlama bahçesi, fizyoterapi odası, sesli okuma atölyesi, özel öğrenme güçlüğü eğitim odası, panik odası, zihinsel engelli grup eğitim odası, yaygın gelişim bozukluğu eğitim odası, görüşme odası ve çok amaçlı salon, iki adet grup eğitim odası, sosyal servis, uygulama evi, kafeterya, spor salonu, ortak dinlenme ve yemek salonu bulunuyor. Çok yakında açılacak Merkez’de engelli bireylerin ihtiyacı olabilecek bütün gereksinimler rahatlıkla giderebilecek.

2-006.jpg

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN İHTİYAÇLARINA CEVAP VERECEK”

Merkez sayesinde engelli vatandaşlar ve aileleri için hayat daha da kolay bir hale gelecek şeklinde konuşan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Altındağ’ımızın önemli bir eksikliğini daha tamamlamak üzereyiz. Engelli vatandaşlarımızın eğitimden sağlığa, sanattan spora her alanda aileleriyle birlikte vakit geçirebileceği Engelsiz Yaşam Merkezi'nde sona doğru yaklaştık. İçerisinde oyun, uyku ve etkinlik odası, duygusal rahatlama bahçesi, fizyoterapi odası, kütüphane, sesli okuma odası, atölyeler, spor salonu, yemek salonu gibi daha birçok etkinlik alanını barındıran merkezimiz, engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek modern bir donanıma sahip olacak. Altındağ'da yaşayan engelli vatandaşlarımız ve onların aileleri için hayat inşallah daha da kolay bir hale gelecek” sözlerine yer verdi.

3-003.jpg

“HEDEFİMİZ ENGELSİZ ALTINDAĞ İNŞA ETMEK”

Göreve gelir gelmez ilk olarak yapmış olduğumuz proje, engelli çocuklarımız için Engelsiz Park yapmak oldu diyen Balcı, “Bunların yanı sıra, akülü araç şarj istasyon merkezleri, kurduğumuz Engelsiz Destek Merkezimiz, ücretsiz E- KPSS kurslarımız ve Engelsiz Spor Merkezimiz gibi yatırımlarla her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olduk. Bizim hedefimiz bütün bunlarla engelsiz bir Altındağ inşa etmek. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.