Gerçek içtima nedir? Fikri içtima nedir?

Gerçek içtima nedir? Fikri içtima nedir?

Gerçek içtima nedir? Fikri içtima nedir? İçtima nedir ve kelime anlamı ne demek? İçtima nasıl yapılır ve ne kadar sürer?

Gerçek içtima nedir? Fikri içtima nedir? İçtima nedir ve kelime anlamı ne demek? İçtima nasıl yapılır ve ne kadar sürer? İşte merak edilen tüm bu soruların cevapları haberimizde…

GERÇEK İÇTİMA NEDİR?

Gerçek içtima, failin işlediği her suçun karşılığında ayrı ayrı cezalandırılmasıdır. Gerçek içtimada failin davranışını birden çok suça sebep olmakta ve her suç için kanunda yazılı cezayı almaktadır. Fikri içtimada ise tek fiil vardır ancak birden çok suç gerçekleşmektedir.

TCK'nın 43/3. maddesinde sayılan suçlar aynı fiille birden çok kişiye karşı işlendiği takdirde gerçek içtima kuralı uygulanacak, her bir suçtan dolayı fail ayrı ayrı cezalandırılmaktadır.

FİKRİ İÇTİMA NEDİR?

Fikrî içtima, failin bir fiille birden fazla farklı suç işlemesi hâlinde bunlardan en ağır cezayı gerektiren suçtan dolayı cezalandırılması anlamına gelen ceza hukuk kaidesidir.
Örneğin Failin pencere önünde oturmakta olan mağduru yaralamak amacıyla silahla ateş ettiği olayda hem mağdur yaralanmakta, hem de mağdurun evinin camı kırılmaktadır. Fail tek bir fiille hem mala zarar verme suçunu hem de silahlı kasten yaralama suçunu işlemektedir; fakat sadece bunlardan daha ağır cezayı gerektiren silahlı kasten yaralama suçundan cezalandırılır.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.