Gazi Üniversitesi’nde Gençlik Projeleri yarıştı

Gazi Üniversitesi’nde Gençlik Projeleri yarıştı

Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde “Gençlik Projeleri” yarışması yapıldı. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen yarışmaya Türkiye’nin farklı üniversitelerinden öğrenciler katıldı.

Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 1’inci Sağlık Bilimleri Gençlik Projeleri Yarışması gerçekleştirildi. Bu yıl ilk kez düzenlenen etkinlikte Türkiye’nin farklı illerinde ki öğrencilerin de sağlık bilimi alanıyla ilgili çalışmalarının bulunduğu 20 farklı proje yarışmada yer aldı. Etkinliğe Gazi Üniversitesi Rektörü Musa Yıldız, Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan ve birçok öğretim üyesi katıldı. Etkinlikte gazetemize konuşan Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Duygu Ağagündüz, “Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı olarak bu etkinliği gelenekselleştireceğiz. Hatta önümüzdeki sene için şimdiden planlarımızı yaptık” dedi.

genel.jpg

TUBİTAK DESTEKLİ PROJELER

Doç. Dr. Duygu Ağagündüz etkinlikteki projelerin TUBİTAK destekli yürütülmesinden dolayı önemli olduğunu vurgulayarak, “Öğrencilerle beraber işbirliği içerisinde fakülte olarak gerçekten güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu projelerin çoğu zaten TUBİTAK destekli projeler o anlamda da ayrı bir önemleri var. Hem fakülte hem de üniversite olarak öğrencilere aslında araştırmacı öğrenci kimliğini kazandırmayı hedefliyoruz. Vizyon ve misyonumuzla gayet uyumlu şekilde oldu. Gerçekten keyifli de geçiyor” dedi.

poster-bildiri2incisi.jpg

“HEM ÖĞRENECEĞİZ HEM DE EĞLENECEĞİZ”

Doç. Dr. Ağagündüz, yarışmanın tüm Türkiye’de yer alan üniversitelerden başvurular yapılarak gerçekleştiğini belirterek, “Hacettepe ve farklı şehirlerdeki üniversitelerden de başvuru olduğunu ve İstanbul’dan gelen öğrencilerin de olduğunu biliyorum. O açıdan gayet kapsamlı ve güzel olduğunu düşünüyorum. Etkinliği zaten hep öğrencilerin desteğiyle gerçekleştirdik. Proje Koordinatörü Prof. Dr. Meral Boşnak Güçlü hocam koordinatörlüğünde ve Dekanımız Prof. Dr. Bülent Elbasan hocamın destekleriyle hem bilimsel hem de sosyal bir etkinlik oluyor. Konser de düzenlenecek. Hem öğreneceğiz hem de eğleneceğiz. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı olarak bu etkinliği gelenekselleştireceğiz. Hatta önümüzdeki sene için şimdiden planlarımızı yaptık” ifadelerini kullandı.

genel2.jpg

“TÜM ÜNİVERSİTELERE AÇIK BİR ETKİNLİK”

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Meral Boşnak Güçlü ise etkinliğe birçok üniversitenin sağlık bilimleri bölümlerinden 20 başvuru olduğunu ifade ederek, “Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin adı altında geniş kapsamlı katılıma sahip bir etkinlik gerçekleşti. Bu 20 başvurudan 12’si sözel bildiri olarak kabul edildi. 8 tanesi de poster bildirisi olarak kabul edildi. Tüm Türkiye’deki üniversitelere açık bir etkinlik. Şu an için bir tane sözel bildiri, bir tane de poster bildirisi olmak üzere farklı üniversitelerden katılım söz konusu. Jüride fakültemizin farklı bölümlerinden ve Hacettepe Üniversitesi’nden hocalarımız var. 100 puan üzerinden çok detaylı bir puanlandırmaya sahip 3 tane sözel, 3 tane de poster bildiriden kazananlar seçilecek” dedi.

meral-bosnak-guclu-koordinator.jpg

YARIŞMA SONUCU

Yarışma ise şu şekilde sonuçlandı; Sözel bildiride, 1’inci ‘Bruksizm Tanılı Hastalarda Solunum Fonksiyonları, Solunum Kas Kuvveti, Denge ve Uyku Kalitesinin Araştırılması’ projesiyle Gazi Üniversitesi öğrencisi İbrahim Karaçelik, 2’inci ‘Adölesan Dönemde Alınan Ortodonti Tedavisinin Boyun Sağlığına Olan Etkisinin İncelenmesi’ projesiyle Ceylan Tepe,3’üncü ‘Isı, Işık Ve Bekleme Süresinin Farklı Süt Türlerinde Riboflavin İçeriğine Etkisinin Belirlenmesi’ projesiyle Erva Niğda Erden, poster bildiride ise 1’inci ‘Filizlendirilmiş Nohut Unlarının Mirna-155 Ekspresyon Seviyelerinin Analizi’ projesiyle Gazi Üniversitesi öğrencisi Merve Altuğ, 2’inci ‘Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinde Yurtta Veya Aile Evinde Kalmanın Fiziksel Aktivite Düzeyi, Akademik Performans ve Yaşam Kalitesine Etkilerinin Karşılaştırılması’ projesiyle Ayşe Kanbur, 3’üncü ‘Fiziksel Engeli Olan ve Olmayan Çocukların Uyku Kalitesi ve Duyu Bütünlüğünün Karşılaştırılması’ projesiyle Merve Nur İşçi oldu.

Cemal Emre Kurt /www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.