Gazi Üniversitesi'nde en anlamlı yarışma tamamlandı

Gazi Üniversitesi'nde en anlamlı yarışma tamamlandı

Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nün ‘Şanlı Türk’ün Şanlı Bayrağı’ adlı fotoğraf yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü tarafından başlatılan "Şanlı Türk’ün Şanlı Bayrağı" adlı fotoğraf yarışması Gazi Üniversitesi öğretim üyeleri ve şehit alilerinin katıldığı törenle sahiplerini buldu. Türkiye’nin birçok yerinden amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısının çektiği binlerce fotoğrafın arasından 3 fotoğraf başarı ödülüne layık görüldü. Sanatçılara ödüllerini şehit aileleri taktim etti. Yarışmanın fikir sahibi Öğretim Görevlisi Tuna Akçay sanatta milli bir duruş olmalı diyerek bu projeyi başlattıklarını söyledi. 

3 BAŞARI ÖDÜLÜ 

Yarışmada 3 başarı ödülü alan fotoğrafın yanı sıra 16 fotoğrafta Gazi Üniversitesi konser salonunda sergilenmeye layık görüldü. Başarı ödülü almaya hak kazanan 3 fotoğraf ise şu şekilde:   

-‘Nogay Çocuğun Cama Bayraklı Yansıması’ Ayyüce Yıldırım-Gazi üniversitesi

2-002.jpg

-‘Roman ailenin asker uğurlaması’ Özge Ergin-Gazi Üniversitesi

1-009.jpg

-’Havadan Türk Askeri’ Özkan Bilgin-Anadolu Ajansı.

3-007.jpg

ŞEHİT TORUNUYUM

Ödül töreninde konuşma yapan Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alev Çakmakoğlu Kuru katılımcılara teşekkürlerini sunarken, “Bugün bayrağın günü, aslında bayraklaşanların günü. Bu yarışmayı şehitlerimize ithaf ettik. Bayrak en çok onlara yakışıyor ve bizlere onları hatırlatıyor. Akademisyen olarak başladığım konuşmayı anne ve babam tarafından şehit torunu olarak kapatıyorum. Biliyorum ki şehitler ölmüyor vatan bölünmüyor” dedi. 

SANATTA MİLLİ DURUŞ OLMALI

Yarışmanın fikir sahibi Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tuna Akçay törende yaptığı konuşmada yarışmanın fikrinin oluşumunun nasıl ortaya çıktığını anlattı. Yarışmaların paradan öte milli bir duruşa yönelmesi gerektiğini belirten Akçay, “ 2001 yılından beri fotoğraf sanatının içerisinde olan biri olarak kimlik sanatın ne olduğunu anlamak ve anlatmaya çalışmaktayım. Millet olarak duygularımızla yaşar duygularımızla yaşatırız. O yüzden sanat anlayışımızda salt göze değil gönüllere de hitap etmelidir. Duygusu olan, mesaj veren, kültürel kimliğimizi ülkemize ve dünyaya aktaran girişimi kimlikli sanat olarak tanımlarız. Bu yarışmada kimlikli sanat akımının içerisinde yer almaktadır. Yarışmaların para kazanma yarışına girdiği dönemde milli bir duruşun olması için bu bayrak yarışmasını düzenledik” ifadelerine yer verdi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.