EYT’de emeklilik ne zaman onaylanacak? Ne zaman emekli olurum?

EYT’de emeklilik ne zaman onaylanacak? Ne zaman emekli olurum?

EYT’nin resmileşmesinin ardından mart ayından itibaren yüzbinlerce vatandaş emeklilik başvurusunda bulundu. Ancak pek çok kişi hala emekli olabilmiş değil. Peki, EYT’de emeklilik ne zaman onaylanacak? Ne zaman emekli olurum?

Yıllardır süren hak iddiası 2023 yılının Şubat ayından itibaren resmileşmişti. Geçtiğimiz yılın aralık ayında müjdesi verilen EYT’nin, meclisten geçmesiyle beraber yüzbinlerce emekli adayı emeklilik başvurusunda bulunmuştu. Ramazan Bayramı öncesi herkesin emekli olacağı ve aylıklarının yanında bayram ikramiyesi de alacakları belirtilse de on binlerce kişi halen başvurusunun onaylanmasını ve emekli olmasını bekliyor. Peki, EYT’de emeklilik ne zaman onaylanacak? Ne zaman emekli olurum? Haberin detayı için okuyunuz:

eyt.jpg

EYT’DE EMEKLİLİK NE ZAMAN ONAYLANACAK?

EYT yasasının meclisten geçerek resmileşmesiyle beraber, mart ayından itibaren emeklilik başvuruları başlamış ve binlerce vatandaş maaş alacağı günün hayalini kurmuştu. En geç Ramazan Bayramı’na kadar başvuran herkesin başvurusunun onaylanacağı ve bayramda maaşlarıyla beraber bayram ikramiyesi alacağı söylenilse de durum beklenildiği gibi olmadı. Emeklilik başvurusunda bulunan binlerce vatandaş hala emekli olacağı günü beklemeye devam ediyor. Hemen her gün konu hakkında açıklama gelse de insanlar EYT’de emeklilik ne zaman onaylanacak? Ne zaman emekli olurum? Sorularıyla meraklarını gidermenin telaşına düşmüş durumda. Peki, EYT’de emeklilik ne zaman onaylanacak?

Bu sorunun cevabı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Bilgin, emeklilik ve maaş bağlama işlemlerinin ne zaman biteceğini açıkladı. Vedat Bilgin en geç 10-15 gün diyerek herkesin merakını giderirken, şu ifadeleri kullandı: “Bu ay sonuna kadar tamamlanır diye düşünüyorum. Çok az bir süre kaldı, bu hafta içerisinde tamamlanır. Tamamlanmasa da en fazla bir hafta veya 10-15 gün sarkar. Ama kimsenin endişesi olmasın, herkes bütün haklarını birikmiş olarak alacak. Bazen eksik işlemleri olanlar var, onların dosyaları tamamlanıyor, onlarla ilgili hiçbir sorun yok.”

calisma-ve-sosyal-guvenlik-bakani.jpg

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

Aylar geçmesine rağmen emeklilikleri onaylanmayan vatandaşlar, çaresiz bir şekilde emekli olacağı günü iple çekerken, ne zaman emekli olurum? Diye sorular soruyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kameraların karşına geçerek bu konuda açıklamalar yaptı. Vatandaşların gönüllerini rahatlatırcasına konuşan Bakan Bilgin, mayıs ayının sonunda herkesin maaşlarının bağlanacağını söyledi. Kanunun resmileşmesiyle beraber 1 milyon 700 bin insanın bir anda başvurduğu EYT emekliliklerinden dolayı yoğunluk oluştuğunu söyleyen Bilgin, SGK çalışanlarının canla başla çalıştığını hatırlattı.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.