Evleneceklere kötü haber: 20 bin lirayı gözden çıkarın

Evleneceklere kötü haber: 20 bin lirayı gözden çıkarın

1983 senesinden beri ev tekstili sektöründe faaliyet gösteren Oğuz Küçük, yeni evlenecek çiftlere halı ve perdelerle alakalı önerilerde bulundu. Küçük, “Bir eve gerekli halı ve perde için en az 25 bin lira ayırmaları gerekir” dedi.

Ramazan ayının bitmesiyle beraber genç çiftler nişan ve düğünleri için geri sayıma geçti. Gençler bir taraftan hayatlarını birleştirirken diğer bir yandan da yeni ev kurmaya başladı. 40 yıldır ev tekstili, halı ve perde sektörü üzerine esnaflık ve işletmecilik yapan Oğuz Küçük ile ilgili ve meraklıları adına halı ve perdeler için konuştuk. Küçük, pek çok konuda bilgilendirici açıklamalar yaparken günümüzde halı ve perdelerdeki trend model ve renklerden de bahsetti. Evlenmenin maddi anlamda zor olduğu bu dönemde halı ve perdelerin fiyatlarına da değinen Küçük, yeni evlenecek çiftlerin halı ve perde için en az 25 bin lirayı gözden çıkarmaları gerektiğini vurguladı.

halı ve perde fiyatları

GENÇLERİN TERCİHİ SADELİKTEN YANA

Ramazan ayının bitiminin ardından nişan ve düğün sayılarında artışlar yaşanıyor. İnsanlar evlenirken yeni bir hayat kurması sebebiyle bir ev için gerekli her şeyi yapmaya özen gösteriyor. Evin gelinliği olarak ifade edilen tüller ve perdeler de merak edilen ve araştırılan konular arasında yer alıyor. Oğuz Küçük, bu bağlamda dikkat edilen konulardan biri olan halı ve perdeler için bu yılın trend model ve renklerinden bahsetti. Küçük, “Şu anda daha düz, sade ve natürel modeller çok tercih ediliyor. Gençler, çok desen olmayan, belirti simgeleri olmayan modeller tercih ediyorlar. Perde ve tüllerde daha çok ışıltısı olmayan düz türler seviliyor. Halıda da genellikle yine aynı düşünceler ön plana çıkmış durumda. O da sadeliktir. Genel olarak düz ve krem ağırlıklı halılar, şu anda çok daha tercih edilen türler. Gençlerin günümüz zamanlarında daha çok pratik olsun, kolay olsuncu bir anlayışları var. Yani bu öyle bir şey ki günümüzdeki bütün gençler böyle. Geliyor, sadeyi görüyor. Alıyor ve gidiyor” şeklinde konuştu.

perde fiyatları

MODA 5 YILDIR DEĞİŞMEDİ

2023 yılının alışveriş sezonunda yılın trend renkleri ve modelleri hakkında çeşitli bilgiler veren Oğuz Küçük, yaklaşık 4-5 yıldır halı ve perdelerde modanın değişmediğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz yılın modası bu senede gündemde. Hatta öyle ki halı ve perde modası 4-5 senedir Türkiye’de değişmiyor. Gençler geliyor. Kendisi, annesi ya da babasına da alsa sade model tercih ediyor, alıyor ve gidiyor. Gençler; özellikle de sade, kullanımı kolay ve ütü isteyemeyen modelleri alıyor. Bu beş yıldır böyle. Halıda da durum aynen devam ediyor. Gençler her taraf halıyla dolsun istemiyorlar. Daha dekoratif, ortaya atalım dursun anlayışıyla alışveriş yapıyorlar. Gençler tarafından daha ince halılar tercih ediliyor. Eskinin gelenekselliği ile günümüz anlayışının bir benzerliği kalmadı.”

halı ve perde fiyatları

25 BİN GÖZDEN ÇIKARILMALI

Halı ve perde fiyatları ile ilgili sektöre göre yorumda bulunan Oğuz Küçük, Türkiye’de ki en ucuz sektörün ev tekstili sektörü olduğunu söyledi. Küçük, “Bir domatese ya da peynire göre bakarsak ev tekstili ürünleri çok ucuz ürünler” diyerek fiyatlara tepki gösteren vatandaşlara sitemde bulunduğunu ifade etti. Oğuz Küçük ayrıca, perde ve halı alacak olan gençlere ayarlamaları gereken fiyat aralığını da bildirdi. Küçük, “Gençlerin; bir eve gerekli halı ve perde için en az 25 bin lirayı gözden çıkarmaları gereklidir” dedi.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.