Emin Antik Sanat Merkezi’nde iki ressamın ortak sergisi

Emin Antik Sanat Merkezi’nde iki ressamın ortak sergisi

Emin Antik Sanat Merkezi’nde Ressam Monad Balkan ve Ressam Önder Aydın’ın ortak sergisi düzenlendi. Monad Balkan, “Sergi evleri sanatçının ve sanatseverin bir nevi ibadethanesidir” dedi.

Emin Antik Sanat Merkezi’nde Ressam Monad Balkan’ın 36’ıncı ve Ressam Önder Aydın’ın 28’inci kişisel sergisi sanatseverlerle buluştu. Sergiye birçok sanatseverin yanı sıra Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş,21’inci Dönem Milletvekili Şevket Bülend Yahnici de katıldı. Ressam Monad Balkan sergiye rahatsızlığı nedeniyle katılamadı fakat eşi Nükhet Balkan aracılığıyla mesajını ulaştırdı. Mesajı, Sanat Merkezi Sahibi İbrahim Terzioğlu Balkan ailesi adına iletti. Monad Balkan, ”Sergi evleri sanatçının ve sanatseverin bir nevi ibadethanesidir” dedi.

monadziyaretci.jpg

GİZEM VE VAROLUŞ SORUNLARI GÖZLEMLENİYOR

Rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı serginin Emin Antik Sanat Merkezi’nde ikinci kez düzenlendiğini belirten Monad Balkan, “Bilindiği gibi ben figüratif çalışıyorum. Özellikle insan figürünü çok seviyorum. Uzun yıllardır yağlıboya çalıştıktan sonra son zamanlarda akrilik de kullanıyorum. Resimlerimde gizem, varoluş sorunları gibi unsurlar sezinlendiğini ben de üçüncü bir şahıs gibi gözlemliyorum” ifadelerini kullandı. Monad Balkan “Sergileri ve eserlerimizi dolayısıyla ruhların derinliğindeki gizemleri ortaya çıkararak paylaşmak için açıyoruz. Sergi evleri sanatçının ve sanatseverin bir nevi ibadethanesidir” diyerek sanatın önemine dikkat çekti.

ziyaretci.jpg

“DESEN HER ŞEY”

Çeşitli sanat dallarında bulunduğunu fakat küçüklükten beri fırçayı elinden düşürmediğini ifade eden Balkan, “Sanatın esas konseptini çocuklukta aile ve aile dostu kıymetli hocalardan aldıktan sonra işin akademik kısmını görmek için Sidney Julian Ashton Art School’da eğitim aldım. Burada desenin zevkini özümsedim. Desen her şey. Bu sergi için maalesef hazırlayamadım. Daha önce iki üç kez açtığım gibi ileride sırf bir desen sergisi daha açmayı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

tablolar.jpg

TARİHİ ESERLER RESMEDİLEREK DEĞERİ ARTIYOR

Ressam Önder Aydın ise insanların gezip eğlenirken, kendilerinin hayatını atölyede sanata feda ettiklerini ifade etti. Aydın, “Benim resimlerimin temel felsefesi tarihi ve kültürel eserlerin, olayların görsel değerlerini resmime katarak zenginleştirmek. Bunları arka planda kullanıyorum ve resmi ben onun önüne inşa ediyorum” diyerek kültürel mirasa ve eserlere sahip çıkmanın önemini vurguladı. Sergiye katılan Bilgin, Ödemiş ve Yahnici de Kale Mahallesi ve çevresinin kültür ve sanatta önemine dikkat çekerek, sanatçılara desteklerini ve teşekkürlerini iletti.

18 Mayıs tarihine kadar açık olan sergide 60’dan fazla eser ziyaretçilere sunulacak.

Cemal Emre Kurt / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.