Emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaş zammı belli oldu mu?

Emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaş zammı belli oldu mu?

Bayram tatili sonrası gözler meclise çevrildi. Kabine toplantısında alınacak kararların arasında emekli maaşlarına gelecek zamlar da gündemde. Peki, Emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaş zammı belli oldu mu?

Asgari ücrete gelen zamlardan sonra memur ve emeklilere verilecek zamlar gündemde yerini koruyor. Bugün toplanan kabine toplantısında ise bu zamlar belli olacak. Emekli maaşı ne kadar olacak sorusu vatandaşlar tarafından merak edilmeye başladı. İşte detaylar…

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Her yılın 6 aylık dönemlerinde Türkiye'deki emekli maaşları, enflasyon farkına göre güncelleniyor. Haziran ayı enflasyon rakamları henüz açıklanmadığı için yeni emekli maaşı zam oranları tam olarak netleşmemiş durumda. Ancak, 5 aylık verilere dayanarak SSK ve Bağkur emeklilerinin zam oranının %15,26 olduğu belirtiliyor.

Haziran ayı enflasyon rakamları 5 Temmuz'da açıklanacak ve bu rakamların ardından emekli maaşlarına yapılacak zam oranları belirlenecek. Emekli vatandaşlar da 5 Temmuz itibarıyla yeni zam oranlarını öğrenmiş olacaklar.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.