Dolu dolu park: Ailelerin ilk tercihi Keçiören Ihlamur Vadisi

Dolu dolu park: Ailelerin ilk tercihi Keçiören Ihlamur Vadisi

Keçiören’in en işlek parklarından birisi olan Ihlamur Vadisi, büyüklüğü ve bünyesinde barındırdığı özellikleriyle vatandaşların bir numaralı adresi oluyor.

Keçiören Ihlamur Vadisi FTZ Alışveriş Merkezinin arkasından başlayıp kilometrelerce uzanıyor. Bünyesinde barındırdığı ormanlık alanlar sayesinde vatandaşlar doğa ile baş başa vakit geçirebiliyor. Ihlamur Vadisi’nde aynı zamanda hayvanat bahçesi de bulunuyor. Ailelerin çocuklarıyla gezmek isteyeceği yerlerin başında gelen Keçiören Ihlamur Vadi’si aynı zamanda Keçiören’de bulunan Deniz Dünyası Akvaryumu’na da çok yakın.

ıhlamur kaykay.jpg

ÇOCUKLAR KAYKAY ALANINDA EĞLENİYOR

Çocukların asla sıkılmayacağı bir ortam yapmayı planlayan Keçiören Belediyesi Ihlamur Vadisi’nin içerisinde kaykay alanı da bulunduruyor. Başkentin çoğu parkında bulunmayan kaykay alanında genç yaşlı demeden herkes eğleniyor. Yapılan rampalar ve dizaynı ile çocukların en çok tercih ettiği yerlerden biri olan kaykay alanı, aynı zamanda dışardaki insanların korunması için demir korkuluklarla kapalı.

1ıhlamur at.jpg

PARK İÇİNDE HAYVANAT BAHÇESİ

Dışardan bakıldığında aklınıza dahi gelmeyecek bir özellik daha Ihlamur Vadisi Parkı’nda bulunuyor. İçerisinde, normal Hayvanat Bahçeleri’nde zor bulacağınız hayvanların yer aldığı hayvan alanı da yer alıyor. Ceylan, lama, koyun, kuzu, keçi, at, deve kuşu, ördek, tavuk gibi hayvanların yanı sıra bir de maymun bulunuyor. Vatandaşların ilgisini tabii ki en çok Maymun çekiyor.

ıhlamur kütüphane.jpg

PARKIN İÇİNDE HALK KÜTÜPHANESİ

Keçiören Ihlamur Vadisi’nde bir de halk kütüphanesi bulunuyor. Vatandaşlar orman manzaralı parkın içinde kütüphanede vakit geçirme imkanı buluyor. 2021 senesinde yapılan Yücel Hacaloğlu Halk Kütüphanesi’nde 5000 adet materyal bulunuyor. Çocuklara ve yetişkinlere ayrı olarak içerikleri bulunan kütüphanenin iç kısmında 36 kişilik alan bulunurken dışarıda ise 14 masa ve 56 adet sandalye yer alıyor.

Ihlamur halı saha.jpg

DOĞAYLA İÇ İÇE SPOR YAPMA İMKANI

Bünyesinde barındırdığı çardak kapasitesi sayesinde vatandaşlar piknik yapma imkanı da buluyor. Vatandaşlar yaptıkları pikniğin ardından spor aletleriyle spor yapabiliyor. Aynı zamanda Ihlamur Vadisi’nde havuz ve halı saha da bulunuyor. Parkın içinde aynı zamanda çocuklar için oyun alanları da yer almakta. 2 bölüme ayrılmış parkın tam ortasından da su akıyor.

ıhlamur spor.jpg

TELEFERİĞİN BİR AYAĞI BURADA

Keçiören Teleferik, Fatih Caddesi Atatürk yürüyüş parkı içinde bulunuyor. İkinci adresi ise Cumhuriyet istasyonu olarak geçiyor. Keçiören Teleferik Atatürk Bahçesi ve Estergon Kalesi arasında bulunan yürüyüş yolu içerisinde yer alıyor. Teleferiğe binmek isteyen vatandaşlar Ihlamur Vadisi’nin içerisinden direkt geçiş yapabiliyor.

ıhlamur parkı.jpg

IHLAMUR VADİSİ NEREDE NASIL GİDİLİR?

Keçiören Ihlamur Vadisi konum olarak Kalaba Atatürk Caddesi No:21 üzerinde yer alıyor. Ihlamur Vadisi’nin dolu dolu içeriklerini görmek isteyen vatandaşlar Kızılay’dan otobüs ile 481,421, 440,439, 492 ve 415 otobüsleriyle ulaşım sağlayabiliyor. Fakat 415 numaralı otobüsün özel halk otobüsü yerine EGO otobüsünü kullanmaları gerekiyor. Ulus’tan Ihlamur Vadisi’ne gelmek isteyen vatandaşlar ise 411 487, ve 419 numaralı otobüslerle ulaşım sağlıyor.

Salih Çİfci/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.