Doğanın Verdiğini Doğaya Geri Vermeliyiz

Doğanın Verdiğini Doğaya Geri Vermeliyiz

Beta Enerji Yurt Dışı Satış Müdürü Mahmut Sami Saka, enerjide büyük bir dönüşüm yaşandığını belirterek “Dünyada doğanın verdiğini doğaya geri vermek üzerine bir yatırım var. Güneş, rüzgar veya diğer üretilen enerji bu zincirle doğaya kazandırılıyor” dedi.

Türkiye’nin enerji sektöründe faaliyet gösteren en başarılı üretici firmalarından biri olan Beta Enerji’nin Yurt Dışı Satış Müdürü Mahmut Sami Saka gazetemize konuştu.

Dünyada doğanın verdiğini ona geri vermek üzerine bir enerji dönüşümü yaşandığını söyleyen Saka, enerji sektöründe faaliyet gösteren bu dönüşümde Türkiye’nin rolünü aktarırken, “Enerji sektörü her şeyi başlatan ve devam ettiren bir sektördür. Olmazsa olmaz bir sektördür. Tabii burada enerji sektöründeki üretici firmalar altyapı tarafında çok önemli bir rol üstleniyor. Türkiye günümüzde dünyanın gelmiş olduğu enerji dönüşümünde önemli bir rol alıyor. Dünyada yaşanan enerji dönüşümü ile doğanın verdiğini ona geri vermek üzerine bir yatırım var. Güneş enerjisi santralleri, rüzgar enerjisi veya diğer üretilen enerji bu zincirde tamamlanarak elektrikli araçlar ile tekrar doğaya kazandırılıyor. Biz de Beta Enerji olarak uçtan uca şarj cihazları, güç üniteleri üretimi ve uygulaması yaparak müşterilere tek bir noktadan çözümler sunmaktayız. Özellikle son dönemde Avrupa’ya çok yoğun ihracatlarımız var. Tabii bununla beraber Afrika, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler olmak üzere güncel durumda 52 ülkeye ihracatlarımız yoğun şekilde devam ediyor, ülkemiz için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

haber1-003.jpg

TÜRK MİLLETİ ÇOK BÜYÜK BİR MİLLETTİR

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Beta Enerji’nin trafo ve mobil araçları ile sahada aktif görev yaptığını belirten Saka, depremin zararlarını ülkece ele ele vererek aşacağımıza olan inancını şu sözlerle aktardı:

“Maalesef yaşanan Rusya-Ukrayna savaşı, Covid-19 pandemisi ve 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler ekonomiyi olumsuz etkiledi. Enerji sektöründeki üretici firmalar olumsuz etkenlere rağmen görevlerini yerine getirmeye çalışıyorlar diyebilirim. Depremden etkilenen 11 ilden birisi Adana. Şükürler olsun diyelim biz şehir olarak da, şahıs olarak da depremde meydana gelen zararlardan en az etkilenenlerden biriyiz. Fakat tabii ki şehrimizde yıkılan binalar oldu. Ağır hasarlı, orta hasarlı birçok apartman var. Bölgeye baktığınızda Hatay ve Kahramanmaraş başta olmak üzere bazı şehirler çok ciddi etkilendiler. Bizim firmamızda çalışan birçok kişi ailelerini, yakın akrabalarını veya arkadaşlarını bölgede kaybettiler. Hala depremin etkilerini yaşıyoruz. Bunlara rağmen Türkiye çok büyük bir ülke, bunu hep birlikte el ele vererek aşacağız. Bu süreçte de depremin olduğu andan itibaren trafolarımızla ve mobil araçlarımızla sahada faaliyet göstermeye çalıştık. Bu bizim için bir insanlık vazifesiydi. İnşallah ülkece zaman geçtikçe daha da toparlanacağız. Türk milleti çok büyük bir millettir.”

haber2-003.jpg

ÇALIŞAN SAYIMIZI 3’E KATLAYACAĞIZ

Enerji sektörünün ihtiyaçlarını en iyi şekilde analiz ederek müşterilerine doğru çözümler sunmaya gayret ettiklerini söyleyen Saka, Beta Enerji’nin bilim ve teknolojinin tüm gerekliliklerini kullanarak doğru ve kaliteli ürünü üretmeyi hedeflediğini aktardı. 2024 senesinde faaliyete geçecek yatırımları ile çalışan sayılarını üçe katlayacaklarını söyleyen Saka, “Firmamız Adana’da faaliyet gösteriyor. 65 bin metrekare alanda 400’den fazla çalışanımız ile transformatör ürünü üretiyoruz. 35 yıldan fazla sektör tecrübesiyle firmamız ürünlerini 52 ülkeye ihraç ediyor. Özellikle 2 ayrı ülkede yatırımımız mevcut, Uganda ve Etiyopya’da. Enerji sektöründe uçtan uca hizmet veriyoruz. Ana ürünümüz bahsettiğim gibi trafodur. Köşk, hücre, kesici ve ayırıcı gruplar ile beraber yeni ürünümüz olan DC Hızlı Şarj İstasyonları ile sektörde hizmet vermeye devam ediyoruz. Beta Enerji inşallah önümüzdeki yıl faaliyete geçecek yeni yatırımı ile 120 bin metrekare alanda mevcut 12 bin olan üretim kapasitesini yılda 25 bin adete taşıyacak. 100 MVA’ya kadar ürettiğimiz güç trafolarını 400 MVA’ya kadar artıracağız. Halihazırda bünyemizde yer alan 400 çalışan sayımızı bu yatırım ile beraber 1200 çalışan bandına kadar çekerek bölgede ciddi bir yatırım ve teşvik yapma arzusundayız.” ifadelerini kullandı.

haber3-001.jpg

ÇALIŞANLARIN ÇOĞU Z KUŞAĞINDAN

Şirketin satış departmanında görev yapan çalışanların büyük bir kısmının Z kuşağı olduğunu vurgulayan Saka, Beta Enerji’nin kendilerine verdiği desteği aktarırken, “Ben grup bünyesinde beşinci yılımı dolduracağım. Beta Enerji firmasında Yurt Dışı Satış Müdürü olarak görev yapıyorum. Beta Enerji bir kere genç jenerasyona güzel bir alan açan ve bu anlamda yetkinlik oluşturan bir şirket. Bizlere çok kıymetli alanlar açıyorlar. Şu anda satış departmanımızda yurt dışı ve yurt içi olarak 13 arkadaş faaliyet gösteriyoruz. Arkadaşlarımızın hemen hepsi Z kuşağı olarak tabir edilecek yaş grubundan. Bu anlamda şirketimiz hem vizyon anlamında hem yatırım anlamında bizlere destek oluyor. Kendim ve ekibim adına keyifle çalıştığımızı söyleyebilirim. Şu anda çalışmalarımız yoğun bir şekilde büyüyor. DC Hızlı Şarj İstasyonları’mızı katıldığımız fuarlarda sergiliyoruz. Burada biz Beta Enerji olarak Türkiye’de Voltpo markası ile lisans aldık. Servis bakım hizmetini uygulayıp ülkemizde sağlayabiliyoruz ve yerli üretim olarak bunu Adana’da üretiyoruz. Adana’da birçok noktada referanslarımızla şarj istasyonlarımızı hizmete açıyoruz. Adana Sanayi Odası, Adana Organize Sanayi Bölgesi, Adana Tenis ve Dağcılık Kulübü ve İstanbul’da Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Merkezi gibi. Birçok noktaya yoğun bir şekilde şarj istasyonlarımızı kuruyoruz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.