Depremzede çocuklara şefkat eli

Depremzede çocuklara şefkat eli

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı gençlik merkezleri, Ankara’da ki depremzede çocuklar için eğlence içerikli eğitici etkinlikler düzenliyor. Etkinliklerle çocuklar sosyalleşirken, deprem unutturulmaya çalışılıyor.

Kahramanmaraş’ın önce Pazarcık, ardından Elbistan ilçelerinde 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerden 11 şehir etkilenmişti. Binlerce vatandaşımız yaşamını yitirirken, yüzbinlerce insanımız evlerini ve memleketlerini terk etmek zorunda kalmıştı. Bu kapsamda deprem bölgesinden on binlerce vatandaşımız geçici barınma noktasında başkent Ankara’yı tercih etmişti. Kimi vatandaşlar Ankaralı halkın yardımlarıyla evlerde, kimileri de Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı gençlik kampları ve yurtlarda ikamet etmeye başlamıştı.

Ankara’da ki Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı yurtlarda konaklayan çocuklar için önemli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikte çocukların söz konusu afeti unutmaları amaçlanırken bunu eğlence ile çözmek amaçlandı. Etkinlik hakkında konuşan ve kendisi de bir depremzede olan gençlik lideri Mehmet Oral, “Ailelerin psikolojileri yerle bir olmuş durumda. Çocukların gerekli ilgi ve şefkati görmesi için bu tür etkinlikler şart olmuş durumda. Bizler acımızı unuttuk. Afetzede aileler ve onların çocukları için çabalıyoruz” dedi.

haber-ici.jpg

“ÇOCUKLARIN MUTLULUĞU BİZİM İÇİN HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”

Çocuklara yönelik düzenlenen etkinlik üzerine konuşan Mehmet Oral, bu tür etkinliklerin afetzede çocuklar için çok önemli olduğunu vurguladı. Gençlik lideri Oral, etkinlik hakkında şöyle söyledi: “Gençlik merkezleri bu tür etkinlikler sayesinde çocukların tekrardan hayata bağlanmasını sağlıyor. Okuldan kalan boş zamanlarda çocuklar gerçekten kaliteli vakitler geçirmiş oluyorlar. Ebru, yüz boyama, resim etkinlikleri gibi pek çok etkinlikle depremi unutturmanın yanında çocuğun sosyalleşmesi de sağlanmış oluyor. Depremin olduğu ilk günlerden bugünlere kadar bu organizasyonlar hep var. Eminim ki bir hafta yapılmasın çocuklar hayal kırıklığı başta olmak üzere çok şey yaşamış olurlar. Bunların yanında üstelik onlar için zaten önemli şeyler bu organizasyonlar. Çünkü çocuklar için memleketlerinden ve arkadaşlarından uzak bir yerde yapabilecekleri başka bir aktivite yok. Gençlik merkezleri geldiği zaman çok mutlu oluyorlar. Zaten onların mutluluğu da bizim için her şeyden önemli.”

haber-ici-2.jpg

AİLELERİNDE BULAMADIKLARININ VERİLMESİ AMAÇLANIYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı kamplarda ve yurtlarda binlerce vatandaşın kaldığını belirten Mehmet Oral, ailelerin hemen hepsinin deprem nedeniyle psikolojilerinin olumsuz etkilendiğinin altını çizdi. Özellikle çocukların bu dönemde önemli destek almalarının altını çizen Oral, “Bizim çocuklardan aldığımız geri bildirimler çok güzel. Açıkça söylemem gerekirse, durumun acı boyutu; çocuklar ailelerinden göremedikleri sevgiyi daha doğrusu anlayışı burada ki gençlik liderleri ve gönüllüler ile bulabiliyorlar. Ailelere tabi ki bir şey diyemiyoruz. Çünkü onların da psikolojileri yerle bir olmuş durumda. Bizlerde bu durumu hoş görü ile karşılıyoruz. Onlara da destek olmaya çalışıyoruz. Kısacası çocuklardan aldığımız geri dönüşümler, ailelerinde bulamadıkları sevgi ve şefkati onlara gösterdiğimizi söylüyorlar” şeklinde konuştu.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.