Denizli’den Borsa İstanbul’a: Batı Ege GYO halka arz oluyor

Denizli’den Borsa İstanbul’a: Batı Ege GYO halka arz oluyor

SPK bu hafta 3 şirketin daha halka arzına onay verdi. Çates Elektrik ve Şeker Yatırım ile birlikte Batı Ege GYO’nun halka arzına onay gelmesinin ardından yatırımcılar araştırmaya başladı. Peki, Batı Ege GYO halka arz ne zaman, sahibi kim, ne iş yapar?

Batı Ege GYO halka arz oluyor. SPK’dan onay alan şirket talep toplama tarihleri için gün sayıyor. Onay alan 3 şirketten biri olan Batı Ege GYO Denizli’de başlayan hikayesine halka arz olarak devam ediyor. Peki, Batı Ege GYO halka arz ne zaman, sahibi kim, ne iş yapar?

batiege.jpg

BATI EGE GYO HALKA ARZ NE ZAMAN?

Geçtiğimiz aylarda halka arz olarak Borsa İstanbul’da işlem görmek için başvuran Batı Ege GYO’nun halka arz tarihleri 30 Kasım-1 Aralık olarak açıklandı. Payların bireysele eşit dağıtım yöntemiyle 3 TL’den halka arz edileceği belirtildi. Şirketin izahnamesinde yer alan bilgilere göre halka arz gelirinin yüzde 87-90’ını kısa ve uzun vadeli finansal borçların ödenmesinde, yüzde 5-10’unu ilişkili taraflara olan borçların bir bölümünün ödenmesi ve yüzde 3-4’ünü ise Aquacity projesindeki f2 bloğunun inşaatında değerlendireceğini bildirdi.

1111.jpg

BATI EGE GYO SAHİBİ KİM?

Sinpaş Yapı ile Deniz Tekstil işbirliği ile kurulan Batı Ege GYO’nun Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik olarak belirtiliyor.

BATI EGE GYO NE İŞ YAPAR?

2011 yılında Denizli’de kurulan şirket Denizli’de toplam 228 bin metrekare alana sahip ilk karma kullanımlı konut ve alışveriş merkezi projesi olan AquaCity ve AquaMall AVM projelerini yürütüyor. Şirket sitesinde yer alan bilgilere göre Denizli ve Ege Bölgesi başta olmak üzere Türkiye genelinde gayrimenkul projelerine devam edeceğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.