Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde Gençaydın sergisi

Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde Gençaydın sergisi

Ressam Zafer Gençaydın’ın özel seçki resim sergisi 27 Nisan’a kadar Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde olacak. Gençaydın çalışmalarında insan ve doğanın dramatiğini yansıtan öğelere yer veriyor.

Ressam ve emekli akademisyen Zafer Gençaydın’ın 16 çalışmadan oluşan resim sergisi Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde sanatseverleri bekliyor. Eserlere 7.000 ile 20.000 lira arasında değer biçildi. Gençaydın soyut dışavurumcu resim anlayışı ile tanınıyor. Sanatçı yaşama ve sanata karşı dinamik bir yaklaşıma sahip. Çalışmalarında doğa, insan ve toplumsal olayların dramatiği yansıtan öğeler ön plana çıkıyor. 42 kişisel sergi açan, 22 ödül alan Zafer Gençaydın birçok uluslararası sergiye katıldı. Sanatçının ülke dışında Almanya, İtalya, Fransa, İsrail, Belçika, Hollanda, İsveç, ABD, Kuveyt, Bulgaristan, Pakistan, Avusturya, Kanada, İspanya, Slovakya, Avustralya, Güney Kore ve İsviçre’de resmi ve özel koleksiyonlarda resimleri bulunuyor.

ara1.jpg

“MEİSTERSCHÜLER” GENÇAYDIN

1941 yılında Ankara’da doğan Zafer Gençaydın Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim İş Bölümü’nü 1965 yılında tamamladı. 3 Yıl Diyarbakır’da, 3 yıl Hasanoğlan-Atatürk İlköğretmen Okulu’nda resim öğretmenliği yaptı. Berlin Devlet Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda Prof. Hans Jaenisch ve Prof. Peter Ackermann atölyelerinde resim ihtisasını “Meisterschüler” unvanı alarak tamamladı (1977).
1997’de Federal Almanya Hükümeti’nin çağrısıyla Kültür Elçisi olarak ‘Waimer 3. Uluslararası Dünya Kültür Semineri’ne, “Türk Resmine Genel Bakış” ve “Toplum Kalkınmasında Sanatın Öncülüğü” konulu sunumlarıyla katıldı.

2013’te Romanya-Bükreş ‘İon Mincu’ Üniversitesi Mimarlık ve Şehircilik Fakültesi’nin düzenlediği Dünya Tasarım ve Sanat Eğitimi konferasında onur konuğu olarak “Sanat ve Sanat Eğitimine Her Zamankinden Daha Çok Gereksinimimiz Var” konulu açılış konuşmasını yaptı.

ara2-001.jpg

ÖZEL ATÖLYESİNDE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nde okutulan iki ders kitabı, araştırma-inceleme yazıları, makaleleri, denemeleri, sanat eleştirileri, tanıtım yazıları, bildirileri yayımlanan; sanat ve eğitim konusunda konferanslar veren, Radyo-TV programlarında konuşmalar yapan Gençaydın, 2008’de Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyeliği görevinden emekli olduğundan beri özel atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Furkan Göktürk Yılmaz / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.