Çubuk yeni kütüphanesine kavuştu

Çubuk yeni kütüphanesine kavuştu

Çubuk, yeni kütüphanesine kavuştu. Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirtaş, “Eğitim ve kültür yeri olan Çubuk, 17 bin öğrenciyi misafir ediyor. İlçemize böyle bir değer kazandırmaktan mutluyuz” dedi.

Son yıllarda bünyesinde barındırdığı üniversite ve meslek yüksekokullarıyla eğitime katkı sağlayan Çubuk’a yeni kütüphane yapıldı. 17 bin üniversite öğrencisine ev sahipliği yapan Çubuk’ta tarihi Handağlar Konağı ilçe kütüphanesi oldu. Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirtaş, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Daha resmi açılışı yapmadan 7250 üyemiz var. Bu sayı gün geçtikçe artıyor” dedi. Çubuk’ ta gerçekleşen kütüphane açılışına çok sayıda vatandaş ve protokol üyeleri katılım sağladı. Programa katılan Kütür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz Ankara’ya yeni değerler katmaya devam ettiklerini vurguladı.

ara-003.jpg

KÜTÜPHANENİN 7250 ÜYESİ VAR

İlçe kütüphanesi açılışında konuşma yapan Başkan Demirtaş, “Kütüphaneler Genel Müdürlüğü ve Çubuk Belediyesi’nin iş birliği ile ilçemize yeni bir halk kütüphanesi kazandırdık. Bilgiye ulaşmanın yolu okumaktır. Kitap okumak boşlukları doldurur. Bilgi dağarcığını geliştirir. İfade ve ikna kabiliyetimizi geliştirir. Bugün ilçemizin değerli yapılarından Handağlar Konağımızı Halk Kütüphanesi’ne çevirdik. Çubuk ilçemiz bir eğitim ve kültür şehridir. 17 bin üniversite öğrencimizi ilçemizde misafir ediyoruz. Kütüphanemiz ilçemize önem ve değer kattı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Daha resmi açılışı yapmadan 7250 üyemiz var. Bu sayı gün geçtikçe artıyor” ifadelerini kullandı.

ara2-002.jpg

YÜZ AKI PROJELERİMİZ VAR

Kültür Bakanlığı Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, “Kültürlerin harmanlandığı Ankara’mızın, kadim ilçesi Çubuk’ta İlçe Halk Kütüphanemizin açılış töreninde, Ankaralı bir hemşeriniz olarak sizlerle beraber olmaktan dolayı çok mutluyum. Son yirmi yılda ülke olarak, pek çok alanda önemli merhaleler kat ettik. Kültür alanında da Türkiye Yüzyılı vizyonuna yaraşır yüz akı projelerimizi birbiri ardına hayata geçiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bize kültürün her alanında, birikimimizi sahiplenecek ve değerlerimizi yaşatacak çalışmaları ön plana çıkarma görevini verdi. Biz de Bakanlık olarak bu doğrultuda var gücümüzle, gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bir yandan somut kültürel mirasımızı, ihya ederken, diğer yandan da edebiyatımızı, sanatımızı geliştiriyor, geleneklerimizi ve adetlerimizi günümüzde de yaşatmak için gerekli çalışmaları yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

ara3.jpg

KÜTÜPHANE SAYISI 1.269’A ULAŞTI

Yavuz, son olarak şu noktalara değinerek; “2023 yılında Bakanlığımıza bağlı olarak hizmet veren kütüphane sayısı 1.269’a ulaştı. 253 halk kütüphanesini yeniden yapılandırdık, 68 halk kütüphanesinde de iyileştirilme çalışmalarına devam ediyoruz. Yerleşik kütüphane hizmetlerinden yararlanamayan kullanıcılarımıza çağdaş araç ve gereçlerle donatılmış 75 gezici kütüphane ile ülkemizin dört bir yanında hizmet veriyoruz. Artık vatandaşımızın olduğu her yerde kütüphane kuruyoruz. Yurt genelinde 17 bebek kütüphanesi, 10 edebiyat ve müze kütüphanesi, 10 AVM kütüphanesi, 2 gar kütüphanesi, 2 havalimanı kütüphanesi ve 4 adalet kütüphanesini vatandaşlarımızla buluşturduk” dedi.

Göknur Çekinmez / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.