Çankaya Belediyesi’nde yapılan kermesin kazançları depremzedelere bağışlanacak

Çankaya Belediyesi’nde yapılan kermesin kazançları depremzedelere bağışlanacak

Çankaya Belediyesi, NEHNA Platformu ve Ankara Deprem Dayanışma Evleri’nin ortaklığında, depremzede öğrencilere destek olmak için dayanışma kermesi düzenlendi. Satışlarından elde edilecek gelir, depremden etkilenen öğrencilere bağışlanacak.

Kermeste görevli olan Ankara Deprem Dayanışma Evleri gönüllüleri ve Hatay’dan gelen NEHNA Platformu arasında gerçekleşen farkındalık dayanışması başkentlilerden yoğun ilgi gördü.
NEHNA Platformu görevlisi Işıl Türkmen gazetemize şu açıklamalarda bulundu, ‘’Kermesimizin amacı depremzede öğrencilere elimizden geldiğince destek olmak. Ankaralı vatandaşlar bizleri çok güzel ağırladı. Kültürümüzde olan misafirperverlik ve kardeşlik dayanışmasını bir kez daha görmüş olduk. Sadece maddi olarak değil ettiğimiz sohbetlerle manevi desteklerini de bizden esirgemediler. Kermesleri farklı şehirlerimizde de düzenlemeye devam edeceğiz.’’

2-001.jpg

GELECEĞİMİZE YATIRIM YAPIYORUZ

‘’Öğrenciler gelen zamlarla mücadele etmeye çalışıyor’’ şeklinde konuşan Türkmen, ‘’Hatay’da depremden etkilenen yüzlerce öğrenci var. Ekonomik olarak zorlanırken bir de deprem sıkıntısı çıktı. Çoğu yurtlarından, okullarından oldu. Ülkenin birçok şehrinde düzenlediğimiz kermeslerle destek olmaya çalışıyoruz. Ailelerinden destek alan öğrencilerin aileleri de depremzede konumumda. Onları da düşünmek zorundayız. Öğrenciler bizim geleceğimiz. Aslında onlara yardım ederek geleceğimize yatırım yapmış oluyoruz. Tabii burada belediyelere, sivil toplum kuruluşlarına da büyük görev düşüyor. Şimdiye kadar bizden desteklerini esirgemediler. Desteklerini esirgemeyen tüm belediye ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz’’ ifadelerinde bulundu.

3.jpg

YÖRESEL ÜRÜNLERE İLGİ VAR

Stantta gönüllü olarak çalıştığını söyleyen Naciye Sarıca, ‘’Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kendimi sorumlu hissediyorum. Büyük bir deprem yaşadık ve çok yıprandık. Stantlarda satışını gerçekleştirdiğimiz ürünlerin gelirini depremzede öğrenciler ve kişisel olarak işini kurmaya çalışan depremzede vatandaşlarımıza bağışlayacağız. Gelen vatandaşlar ürünlerimize yoğun ilgi gösteriyor. Stantlarda; Hatay’da yetişen zeytin çeşitleri, zeytinden elde edilen ezmelerimiz, diyabet hastaları için özel hazırlanmış nar ekşisi ve içli köfte gibi tamamen doğal ürünlerimiz bulunuyor. Gelen vatandaşlar da beğenerek tüketiyor. Bu tür etkinliklerde Ankara halkı desteklerini esirgemiyor. Çankaya Belediyesi’ne ve Ankara Deprem Dayanışma Evleri’ne teşekkür ediyoruz’’ dedi.

4.jpg

Ankara Deprem Dayanışma Evleri yetkilisi Ebrar İncekara, ‘’15 Haziran Perşembe günü Kızılay, Konur Sokak’ta dayanışma etkinliği düzenleyeceğiz. Hatay Evvel Temmuz festivali için kaldırılacak otobüsler hakkında bilgi verilecek. Ayrıca Kurban Bayramı özelinde depremzede vatandaşlarımıza bayram kahvaltısı düzenleyeceğiz’’ diyerek vatandaşlara bilgilendirme konuşması yaptı.

Mikail Karaman/ wwww.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.