Can Atalay neden hapiste? Can Atalay neden yargılandı?

Can Atalay neden hapiste? Can Atalay neden yargılandı?

TİP’ten Hatay Milletvekili seçilerek meclise giren ancak cezaevinde olması sebebiyle yemin ederek görevine başlayamayan Can Atalay herkes tarafından merak ediliyor. Peki, Can Atalay neden hapiste? Can Atalay neden yargılandı?

Can Atalay’ın mesleği avukatlıktır. Türkiye’nin çeşitli toplumsal olaylarında görünür olan Can Atalay, popüler bir isim haline geldi. Soma maden kazası, Adana’da ki öğrenci yurdu meselesi ve Çorlu’da ki tren kazası davalarında da avukatlık yapan Can Atalay, Gezi Parkı eylemlerinde de yer almıştı. Topluma mal edilmiş olaylarda bu denli görünür olması ona popülerlik kazandırmıştı. Daha sonra ise Gezi Parkı eylemleri ile ilgili görülen davalarda avukatken sanık oldu. Peki, Can Atalay neden hapiste? Can Atalay neden yargılandı?

can-atalay-neden-hapiste.jpg

CAN ATALAY NEDEN YARGILANDI?

Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay, cezaevinde olmasından dolayı gerçekleştirilen yemin törenine katılmadı. Bu sebeple yemin edemeyen Atalay’ın diğer milletvekili arkadaşları durumu dile getirdi. Daha sonra bu durum gündeme gelince herkes tarafından merak edilmeye başlandı. Konunun içini merak eden vatandaşlar Can Atalay neden yargılandı? Diye araştırarak meraklarını gidermeye ve konu hakkında bilgi sahibi olmak istedi.

Can Atalay, devam eden Gezi Parkı eylemleri davasına sanık olarak dâhil edildi. Gözaltına alınan Atalay, devam eden davaların ikisinden beraat etti. Ancak başka bir davada “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçu ile toplamda 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

can-atalay-neden-hapiste-001.jpg

CAN ATALAY NEDEN HAPİSTE?

Herkes, özellikle de son birkaç gündür gündemden düşmeyen Can Atalay’ın neden hapse girdiğini öğrenmeye çalışıyor. Can Atalay neden hapiste? Sorusunun yanıtını arayan vatandaşlar, konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Can Atalay, Gezi Parkı eylemlerinden kaynaklı yargılandığı davada “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçu ile toplamda 18 yıl hapis cezası aldı. Cezasının kesinleşmesi ile beraber Marmara Cezaevi’nde bulunuyor. Türkiye İşçi Partisi’nden Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay’ın milletvekilliği ise ne hal alacak? Henüz bilinmiyor.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.