Çalışkan: 5 bin TL seyyanen bütün emeklilere uygulanmalı

Çalışkan: 5 bin TL seyyanen bütün emeklilere uygulanmalı

Tüm Emekliler Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, emekliye verilen 5 bin liralık ikramiyeleri değerlendirerek, “Cumhurbaşkanı’mızın açıkladığı ikramiyeleri bütün emeklilerimize hiç yoktan 5 bin TL seyyanen zam olarak uygulanmalı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından emeklilere verilen 5 bin TL ikramiye vatandaşta umutlanmaya neden oldu. Gazetemize yaptığı özel açıklamalar ile, emekliye verilen 5 bin liralık ikramiyeleri değerlendiren Tüm Emekliler Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, “Cumhurbaşkanı’mızın açıkladığı ikramiyeleri bütün emeklilerimize 5 bin TL seyyanen zam olarak devamlı uygulanmalı” dedi.

KAYIT DIŞINA YÖNLENDİREBİLİR

Çalışkan, “Açıklanan ikramiye ödeneği emekliler arasında ayrımcılık oluşturuyor. Yarısı 7500 TL ve 8500 TL emekli maaşı ile geçim sıkıntısı çeken emekli geçimini sağlamak için çalışmak zorunda kalmaktadır. Devletinden destek beklerken hayal kırıklığına uğramıştır. Emekli ihtiyacını karşılamak için yaşlı halinle devlet vergisini, primini alsın diye kayıtlı çalışıyor ama sana ikramiye yok deniliyor. Bizim korkumuz bu uygulamanın kayıt dışı çalışmayı artırmasıdır. Sigortalı çalışan emeklilerimize de ikramiye verilmeli” ifadelerini kullandı.

habericibaskan.jpg

AYRIM YAPILMAMALI

“Çalışanlarla emekliler arasında zam artışların da uygulanan farklılığın düzeltilmesini beklerken, 100. yıl ikramiyesi verilecek umuduyla kışlık ihtiyacımızın giderilmesine destek verilmesi yerine ayrımcılık yapılması biz emeklileri üzmüştür” diyerek devam eden Başkan Çalışkan, “İkramiye Emekli Çalışanına yok, Çalışmayana var telaffuzu İkramiye ödeneğinin doğasına da aykırıdır, çalışmak zorunda olmasak çalışmayız bu işlerde gençlerimiz çocuklarımız çalışsın isteriz. Arzumuz; Emekliye yardım anlayışından vazgeçilerek, emeklinin çalışırken ödediği prime esas kazanç ve hizmetine göre adaletli, hakkaniyetli ve adilce insan onuruna yakışır bir Sosyal Güvenlik Kurumu emekli gelirine kavuşmasıdır” dedi.

MECLİSTE TAKİP EDECEĞİZ

Tüm Emekliler Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, son olarak emeklinin zam isteğini Meclis çalışmaları ile netleşeceğini umduklarını belirterek konunun takipçisi olduklarını belirtti. Çalışkan, “Emekliler arasında ayrımcılık yapılması emeklileri üzmüştür. Maalesef ki emeklinin tek seferlik ödeme ile mağduriyeti giderilemiyor. Çalışan emeklilere ikramiye verilmemesi büyük bir haksızlık oluşturdu ikramiyeler ayrım yapılmadan herkese verilsin. Emeklilerimize ödenen ikramiyeler dul ve yetimlerimize de aynı ödenmeli. İkramiye beklentimizin çok altıda kalmıştır. Konunun takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Faruk Gökyurt / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.