Bu pazardan alınan ürünler geri iade edilebiliyor

Bu pazardan alınan ürünler geri iade edilebiliyor

Ankara ilçelerinde meyve sebze pazarlarının nabzını tutmaya devam ediyoruz. Bu seferki durağımız Keçiören’deki Gazino Pazar Yeri oldu. Bu pazarda vatandaş aldığı ürünü beklediği gibi çıkmazsa geri iade edebiliyor.

Ankara’nın farklı ilçelerinde semt pazarlarının nabzını tutmaya devam ediyoruz. Son durağımız Keçiören Gazino Pazar Yeri oldu. Salı günleri kurulan Gazino Pazarı ile ilgili izlenimlerimiz haberimizde:

Keçiören Gazino Pazarı’nda vatandaşın günün erken saatlerinde dahi pazarı doldurması dikkat çekiyor. Vatandaşlar pazardaki meyve sebzelerin marketlerden daha uygun olmasından gayet memnunlar.

adsiz-tasarim-81.jpg

PALAMUT TEZGAHLARA DÜŞTÜ

Pazardaki balıkçılarda hamsinin yanı sıra palamut da yerini almaya başladı. Palamut tanesi 60 TL’den satılıyor. Bu durum hamsinin fiyatlarını düşürmüşe benziyor. Gazino Pazar Yeri’nde hamsi kilosu 30 TL’den satılıyor.

Tatlı su balıkları da tezgahlardaki yerini almaya başladı ancak, diğer deniz ürünlerine göre nadirliğinden dolayı fiyatları daha yüksek. Gazino Pazar Yeri balıkçı esnafı “Maşallah tezgahlarda bu sene hamsi bolluğu var. Önümüzdeki aylarda buna palamut da eklenecek gibi duruyor. Şu an hamsinin kilo satış fiyatı pazarlarda 30-40 TL arası. Palamutta şu anda adet fiyatı 60 TL. Ancak fiyatların özellikle de hamsinin bu fiyatın altına düşeceğini zannetmiyorum. Bir süre sonra kâr marjımız iyice azalıyor” dedi.

adsiz-tasarim-82.jpg

“BELEDİYE DENETİMLERİ SIKI TUTUYOR”

Vatandaşlar Gazino Pazarı’nda meyve sebze fiyatlarını normal buluyor. Fiyat olarak, marketlere göre daha uygun olduğunu dile getiren bir vatandaş, şunları söyledi: “Vatandaşlar olarak pazarları marketlere göre daha uygun buluyoruz. Çünkü, markette 15-20 TL’ye satılan bir portakal burada 10 TL, 12,5 TL siz olsanız sizler de pazarı tercih edersiniz. Hem belediye denetimleri sıkı tutuyor beğenmediğimiz ürünleri bize geri iade etme fırsatı sunuyor. Tezgahlardaki ürünler fiyat ve kalitesine göre değişiyor. Ama tekrar belirttiğim gibi belediye bu pazarlarda beğenmediğimiz ürünü geri iade hakkımız mevcut.”

adsiz-tasarim-83.jpg

“SÜRÜMDEN KAZANIYORUZ”

Ürünlerin fiyatlarının uygun olduğunu ifade eden bir pazar satıcısı ise, şöyle konuştu: “Bazı ürünlerde geçtiğimiz haftalara nazaran bir artış var. Özellikle de yeşilliklerde. Çünkü havalar yavaştan soğumaya başlıyor. Havaların soğumaya başlamasıyla haliyle yeşilliklerde de bir artış oluyor. Karnabaharın, brokolinin kilosu şu anda 20-25 TL dolaylarından satılıyor. Lahana boyutuna göre 20 TL’den başlıyor 50 TL’ye kadar gidiyor. Ispanak 15 TL, havuç 10 TL, kara lahana adet fiyatı 20 TL’den satılıyor. Yeşilliklerde uygun fiyatlar devam ediyor. Maydanoz 5-10 TL arası satış görüyor. Bu yüzden bazı ürünler sürümden kazanmamıza neden oluyor.”

Kaynak:Sefa Üstüner

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.