Birleşmiş Milletler daimi üyeleri kimlerdir? Hangi 5 ülkenin veto hakkı vardır?

Birleşmiş Milletler daimi üyeleri kimlerdir? Hangi 5 ülkenin veto hakkı vardır?

Birleşmiş Milletler daimi üyeleri sözleri merak konusu oldu. KPSS'de adayların karşısına çıkan Birleşmiş Milletler daimi üyeleri sorusu araştırılmaya başlandı. Peki, Birleşmiş Milletler daimi üyeleri kimlerdir? Hangi 5 ülkenin veto hakkı vardır?

Kamu Personel Seçme Sınavı'nda adayların karşısına çıkan Birleşmiş Milletler daimi üyeleri merak konusu oldu. KPSS'de adayların karşısına çıkan Birleşmiş Milletler daimi üyeleri sorusu araştırılmaya başlandı. Peki, Birleşmiş Milletler daimi üyeleri kimlerdir? Hangi 5 ülkenin veto hakkı vardır? Dünya beşten büyüktür sözü nereden geliyor? İşte yanıtları:

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DAİMİ ÜYELERİ KİMLERDİR?

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) beşi daimi olmak üzere on beş üyeden oluşmaktadır. Birleşmiş Milletler daimi üyeleri şu ülkelerdir: Çin, Fransa, Rusya, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri. Bu ülkeler, II. Dünya Savaşı'nın galipleri olan büyük devletler ya da onların halefi olan devletlerdir.

birlesmis-milletler-daimi-uyeleri-kimlerdir-veto-hakki-kimlerin.webp

HANGİ 5 ÜLKENİN VETO HAKKI VARDIR?

KPSS'de adaylara sorulan Birleşmiş Milletler'de Hangi 5 ülkenin veto hakkı vardır sorusu şu şekilde açıklanabilir. Daimi üyeler, Birleşmiş Milletler'e yeni üye devletlerin kabulü ya da Genel Sekreter adayları da dahil olmak üzere, Güvenlik Konseyi'nin her türlü önemli kararını veto edebilir. Bu veto hakkı, Çin, Fransa, Rusya, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri'ndedir.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.