Bayram yoğunluğunda berberden randevusuz traş olunmuyor

Bayram yoğunluğunda berberden randevusuz traş olunmuyor

Berberlerde bayram yoğunluğu randevu sistemi ile aşılıyor. Berber Hakan Çeliktaş, “Pandemiden kalma alışkanlıkla telefonla randevulaşarak çalışıyoruz. Bugünden arife gününe kadar neredeyse bütün randevularımız doldu” dedi.

Kurban bayramının yaklaştığı şu günlerde hazırlıklar devam ediyor. Ev temizlikleri, baklava, börek yapımı ve alışverişlerin yanında gelenekselleşen bayram tıraşı da mahalle berberlerinde şimdiden yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

Çıraklık yaptığı dükkânın ustası olan Berber Hakan Çeliktaş, “Bayram yoğunluğunu neredeyse bir haftadır yaşıyoruz. Yaşadığımız Pandemi döneminde halk sağlığı ve kendi sağlığımız için uyguladığımız telefonla randevu sistemini kullanmaya devam ediyoruz. Müşterilerimiz bir iki gün önceden arayıp sıra alıyor tıraş saatlerinde dükkân gelip tıraşlarını olup gidiyorlar. Bu sistemden hem biz hem müşterilerimiz memnun kaldı. Dükkânda müşteri kalabalığı olmuyor” dedi.

basliksiz-1-001.jpg

MÜŞTERİLERDE MEMNUN

Çocuk yaşlarda Yenimahalle Demetevler’de çırak olarak girdiği dükkânın ustası olan Berber Hakan Çeliktaş, “Çıraklık yaptığım dükkânın ustası oldum. Yıllardır bu dükkânı açar işime bakarım. Eskiden beri her bayram öncesinde dükkânda sıra olurdu. Pandemi sürecinde telefonla randevu sistemine geçmiştik. Hala o sistemi devam ettiriyoruz. Böylece müşterilerimiz de bizde memnun kalıyoruz. Son bir haftadır artarak bayram tıraşı yoğunluğu yaşanıyor. Arife akşamına kadar bütün randevularımız doldu diyebilirim” ifadelerini kullandı.

ara2.jpg

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ÖNEMLİ

Çeliktaş son olarak şu sözlere yer verdi; “Maliyetler ve giderler artsa da yıllardır aynı dükkân da çalıştığım için müşteri potansiyelimiz var. Kendimizi geçindirecek kadar para kazanıyoruz. Bizim işimizde müşteri memnuniyeti çok önemli. İşini temiz yaparsan ve nezaketli olursan müşteri müşteri getiriyor. Şuan tek başıma çalışıyorum. Son yıllarda çırak bulmakta zorlanıyoruz. İnsanlar artık çocuklarının okumasını istiyor. Bizim gibi zanaat sahiplerinin yanına çırak olarak vermek istemiyor. Berber esnafının işi el emeği olduğu için yetenek ve sabır istiyor.”

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.