Başkentte yeni bir başlangıç: "Ben pes etmem!"

Başkentte yeni bir başlangıç: "Ben pes etmem!"

Hatay deprem bölgesinden Ankara’ya gelen Nevin Derviş butik dükkânı ‘Hatay Medeniyetler Meze Evi’ni ikinci kez açıyor. Deprem felaketini gerisinde bırakıp sıfırdan yeni bir başlangıç yapan Derviş güçlü duruşuyla ‘ben pes etmem’ diyor.

Çankaya Barbaros Mahalle’sinde açtığı dükkânda Hatay’a özgü yöresel lezzetlere yer veren Derviş, bu lezzetleri Ankaralılarla buluşturmaya devam ediyor.

‘’Kültürümüzden kopamayız’’ diyen Derviş, ‘’Benim vazgeçme gibi bir huyum yok, Ankara’da ikinci girişimimiz. Bizler çalışkan insanlarız. Güçlü bir kadınım. Ankaralı kardeşlerimizin de desteği ile her şeyin daha iyi olacağını umut ediyoruz’’ ifadelerinde bulundu.

h1.jpg

ANKARALILAR ÇOK YARDIMSEVER

Biz talep etmesek de Ankaralı vatandaşlar yardım için koşuyor diyen Derviş, ‘’Deprem felaketinde yaptıkları yardımlar, biz Ankara’ya geldiğimizde gösterdikleri nezaket ve misafirperverlik unutulmayacak şeyler. Çok yardımsever bir halk. Onların desteği ile açtık dükkânımızı. Onların desteği ile devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

h4.jpg

İKİNCİ HATAY MEZE EVİ

Hatay Medeniyetler Meze Evi’ni ikinci kez açmak zorunda kaldığını belirten Derviş, ‘’Bazı aksilikler olabiliyor, insanlar anlaşamayabiliyor. Ben pes etmem, öyle bir yapım yok. Eşimin de desteği ile bu şirin dükkânımızı açtık. Önemli olan insanın istemesi. Bu davranışım özellikle kadınlara ve diğer depremzede kardeşlerime örnek olsun. Kötü günleri hatırlamak istemiyorum fakat Hatay her zaman kalbimizin köşesinde duruyor. Şehrimiz ayağa kalktığında işlerimizi orada devam ettireceğiz’’ şeklinde konuştu.

h3.jpg

TÜM MALZEME HATAYDAN GELİYOR

Yaptığı mezelerin malzemelerinin tümünü Hatay’dan getirttiğini söyleyen Derviş, ‘’Hatay’dan bu şekilde kopmuyoruz. Memleketimizde ne yetişiyorsa getirtip buradaki mezelerimizde kullanıyoruz. Hatay’a özgü karabiber, kırmızıbiber, rezene, dağ kekiği özel olarak geliyor. Bunların yanında dükkânımızda bulunan zeytin, zeytinyağı, patlıcan reçeli gibi yöresel ürünler de Hatay’dan geliyor. Oradaki insanlara destek olmak için hem de memleket hasretini gidermek için böyle bir karar verdik ve getirtmeye devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

ÇOK ÇEŞİTLİ MENÜ

Hatay mutfağına özgü 21 çeşit meze, çıkarttığını söyleyen Derviş çeşitleri şu şekilde sıraladı, ‘’Humus, babagannuş, zengin, cevizli biber, maydanoz tarator, havuç tarator, kekik salatası, zeytin salatası, biber yoğurtlama, içli köfte, Girit ezeme, fellah köftesi, biberli ekmek, mücver.’’

Müşterilerin mezeleri çok beğendiğini ve rağbet gösterdiğini aktaran Derviş, ‘’Bu mezelerin haricinde ise yine Hatay’a özgü yemekler de çıkaracağım. Müşterilerimiz yaptığım mezeleri çok beğeniyor.’’ diyerek dükkânda bulunan menü içeriği hakkında bilgi verdi.

Açıklamalarına devam eden Derviş, ‘’Gazeteniz aracılığıyla tüm Ankara halkına bir kez daha teşekkür ediyorum. Daha önce söylediğim gibi, çocuklarımız için, sevdiklerimiz için buradayız. Bizi birleştiren acılarımızdı. İnşallah bundan sonra mutlu günlerimizin sevincini de birlikte yaşarız’’ diyerek cümlelerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.