Başkentte TEDx ‘2023 Rota’ etkinliği gerçekleştirildi

Başkentte TEDx ‘2023 Rota’ etkinliği gerçekleştirildi

TEDx ve Ankara Üniversitesi ortaklığıyla organize edilen ‘2023 Rota’ temasına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik CSO ADA Ankara Ana Salonu'nda gerçekleşti.

Aralarında duayen foto muhabiri Coşkun Aral, film yapımcısı Zeynep Atakan, milli voleybolcu Lila Şengün gibi isimlerin yer aldığı 14 farklı konuşmacı alanlarında sunumlar gerçekleştirdi. Ayrıca 2 canlı performansın sergilendiği oturumda üniversite öğrencileri şarkılarla eğlenirken kişisel gelişim alanında verilen bilgilerden de faydalandı.

ted1.jpg

TEDxAnkaraUniversity organizatörü Selim Göçmen gazetemize şu açıklamalarda bulundu, ‘’Bu tür etkinlikler bireylerin kişisel gelişimi için çok önemli. Başkentimizde gerçekleşmesi daha da sevindirici. Birbirinden değerli konuşmacılarımızı ağırladık. Gençlere cesaret veren konuşmalar gerçekleşti. Umarım katılım gösteren herkes verilen değerli bilgilerden faydalanmıştır. Talep ve katılım yoğun olduğu için ilerde etkinlik sayılarımızı da artıracağız. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum.’’

ted2.jpg

COŞKUN ARAL’DAN GENÇ GAZETECİLERE

Etkinliğin konuklarından duayen foto muhabiri Coşkun Aral yaptığı konuşmada üniversite öğrencilerine başından geçen maceraları anlattı. Genç gazeteci adaylarına önerilerde bulundu. Başarıya giden yolda birçok zorluğun bulunduğunu söyleyen Aral, ‘’Gazeteci adayı kardeşlerim yayınlarımızı takip etsin. Youtube kanalımda başımdan geçen hikâyeleri anlatıyorum. Bize zamanında bu bilgiler verilmedi her şeyi deneyimleyerek öğrendik. Ölümün kıyısından döndüğüm çok olmuştur.’’ şeklinde konuştu.
Coşkun Aral konuşmasının devamında, ‘’Afganistan’da kasasında olduğum arabaya bombalı saldırı düzenlendi 1 ay gözümü açmadan, pipetle beslenerek yaşadım. Afrika’da gıda zehirlenmesinden ve vücudumdaki tuz eksikliğinden ölümün kıyısından döndüm. Bindiğimiz uçağı teröristler kaçırdı. Bunun gibi başımdan geçen bir ömür dolusu hikâye. İyi bir gazeteci olmak için okuyun, araştırın ve yola çıkın. Risk alın, rotanızı belirleyin. Ben doktor olmak istiyordum, foto muhabiri oldum. Bir bakmışsınız yerelden ulusala tanınan bir isim olmuşsunuz. Pes etmeyin.’’ ifadelerinde bulundu.

ted3.jpg

Yabancı dil konusuna da değinen Aral, ‘’Bir lisan bir insan iki lisan iki insan diye boşuna dememişler. Ben yabancı dilim sayesinde şu an dünyaca ünlü isimlerle tanıştım, iş yaptım, arkadaşlık yaptım. Mutlaka öğrenebildiğiniz kadar dil öğrenin.’’ diyerek katılımcılara tecrübelerini aktardı.

kapak-tedd4.jpg

KATILIMCILAR MEMNUN

Etkinliğe katılan tıp öğrencisi Cansu Onur, ‘’Etkinliği sosyal medyada gördüm. İlk TEDx etkinliğim oldu. Faydası olacağı düşüncesiyle katıldım. Yanılmamışım çok verimli oldu. Özellikle kişisel gelişim alanında sanki canlı kitap okuyormuşum gibi hissettim. Alanlarında kendini ispat etmiş kişilerin yaptığı konuşmalar bize vizyon kattı diyebilirim.’’ şeklinde konuştu.

ted7.jpg

Benim de ilk TEDx etkinliğim oldu diyen hukuk öğrencisi Beril Kılıç, ‘’Arkadaş grubuyla geldik. Salonun akustiği harikaydı. Canlı performansları çok beğendim. Söylenen şarkılara eşlik ettim. Konuşmacıların değindiği konular tatmin edici ve umut vericiydi.’’ ifadelerinde bulundu.

Etkinlik, konuklara plaket sunumu ve katılımcıların klasikleşmiş TEDx yazısı önünde fotoğraf çektirmelerinin ardından sona erdi.

Mikail Karaman/www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.