Başkentin saklı cenneti Kıbrıs Köyü Kanyonu ruha şifa veriyor

Başkentin saklı cenneti Kıbrıs Köyü Kanyonu ruha şifa veriyor

Yaz sıcaklarının artmasıyla başkentliler serinleyecek, dinlenecek ve piknik yapacak yerleri araştırmaya başladı. Serinliği ve ortasından geçen küçük nehirle dikkatleri çeken Kıbrıs Köyü Kanyonu, tercih edilen alanların başında geliyor.

Doğal güzellikleriyle büyüleyici bir atmosfere sahip olan kanyon, doğa sporları için de bir alternatif olma özelliği taşıyor. Şehrin gürültülü havasından uzaklaşıp temiz bir nefes almak isteyen vatandaşlara yeni bir alternatif sunan kanyon, havaların ısınmasıyla birlikte ziyaretçilerini bekliyor.

Kıbrıs Kanyonu tepesi

DOĞA SPORLARI İÇİN İDEAL

Şehir stresinden uzaklaşmak isteyen doğaseverler için ideal yürüyüş yollarının da bulunduğu kanyonun toplam uzaklığı 8 kilometre.

Kıbrıs kanyonu bahçesi

Sporlarla ilgilenen vatandaşların uğrak noktası olma niteliği taşıyan kanyon: ‘’Rafting, doğa yürüyüşü, dağ bisikleti, dağcılık, kamp, mağara dalışı, kaya tırmanmak, kanyon geçme, nehir kanosu, doğa fotoğrafçılığı’’ gibi doğa sporlarına uygunluğu nedeniyle de ideal bir merkez haline geliyor.

Kıbrıs Kanyonu Türk bayrağı

KANYONUN ÖZELLİKLERİ

Vadinin toplamdaki uzunluğu 8 kilometre olarak ölçülüyor. Elmadağ'dan oluşmuş ve zamanla Hatip Çayı ile birleşmiş olan Kıbrıs Deresi bu alanı besliyor. Kanyonun duvarlarının yüksekliği yer yer 100 metreyi aşıyor. Bu da ovanın kanyon görünümü kazanmasına neden oluyor.

Kıbrıs Kanyonu tarihi evi

Kıbrıs Köyü Kanyonu'nda yaklaşık 70 civarında endemik bitki bulunuyor. Bunun dışında 600'den fazla da bitki çeşidine rastlanırken, vadinin bazı yerleri Arkeolojik Sit alanı olarak geçiyor. Kurt, tilki, tavşan, kokarca, gelincik gibi kara hayvanları ile keklik, çil, toy, turna, çulluk, üveyik, bıldırcın gibi kuşlara bu bölgede rastlamak mümkün oluyor. Ayrıca atmaca, şahin ve kartal gibi yırtıcı kuşlar da bölgenin yüksek kesimlerinde görülebiliyor.

Kıbrıs Kanyonu akarsu

KANYONA GİRİŞ ÜRETLERİ

Kıbrıs Köyü Kanyonunda giriş, otopark ya da alanda kamp yapmak tamamen ücretsizdir. Burası Ankaralıların ve şehir dışından gelen turistlerin güzel vakit geçirebileceği uygun bir yer olarak da dikkat çekiyor. Özellikle hafta sonlarını değerlendirmek amacı ile Kıbrıs Köyü kanyonu ziyaret edilebiliyor.

Kıbrıs Kanyonu yolu

KANYONA NASIL GİDİLİR?

Kıbrıs köyü kanyonu Ankara ili sınırları içerisinde bulunur. Bu kanyon Mamak ilçesine bağlıdır. Kanyona gidiş yolu Nata Vega alış veriş merkezinden Kırıkkale-Samsun istikametine doğrudur. Aşış veriş merkezinden yola çıkıldığı zaman yaklaşık olarak 12 km sonra kanyona ulaşılır.

Başka bir ulaşım yolu ise Konya yolundan giderek Samsun yoluna bağlanarak sağlanmaktadır. Kanyondan şehir merkezine gitmek için Ankara EGO otobüslerine binilebilir. Ankara toplu taşıma araçları ile de kanyona ulaşmak mümkün. Ayrıca Kanyona giriş için herhangi bir ücret ödemek gerekmiyor.

Mikail Karaman / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum