Başıboş sokak köpekleri yine saldırdı: Öğrenciler canlarını son anda kurtardılar

Başıboş sokak köpekleri yine saldırdı: Öğrenciler canlarını son anda kurtardılar

Çankaya Dikmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Furkan Tanrısever’e, dün sabah saatlerinde okula giderken 4 sahipsiz köpek saldırdı. Aynı gün Altındağ, Başak Mahallesi'nde bir ilkokul öğrencisi de başıboş köpeklerin saldırısına maruz kaldı.

Son yıllarda sayıları artan başıboş köpekler halk sağlığını tehdit etmeye başladı. Sürü halinde gezen başıboş köpekler, başta çocuklar olmak üzere vatandaşlara saldırmaya devam ediyor. Keçiören’de köpek saldırısında ağır yaralanan Tunahan Yılmaz olayının üzerinden 1 hafta geçmeden, başıboş sokak köpekleri iki öğrenciyi daha yaraladı.

1-arabaslik.jpg

ÖĞRETMENİ KURTARDI

Çankaya, Dikmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Furkan Tanrısever, sabah saatlerinde okula giderken 4 sahipsiz köpeğin saldırısına uğradı. Köpeklerin saldırısı sonucu kaçmaya çalışan çocuk yere düştü.

Bu sırada yardıma koşan öğretmeninin sopayla müdahale etmesi sonucu köpeklerden kurtulan öğrenci, ambulansla hastaneye kaldırıldı. O anlar saniye saniye bir güvenlik kamerasına yansırken çocuk, köpekler tarafından ısırıldı.

Ahmet Furkan Tanrısever, olay anını şöyle anlattı:

“Okulun önünde telefonla konuşuyordum. Köpeklerin sesini duydum. O sırada 4 köpek üzerime koştu. 3'üne vurdum, birisi arkadan yakalayıp yere düşürdü, kaçamadım. Allah'tan hoca geldi, sopayla kovaladı.”

2-arabaslik-001.jpg

ALTINDAĞ’DA İLK MÜDAHALEYİ VELİLER YAPTI

Öte yandan bir başıboş köpek saldırısı da Altındağ ilçesinde yaşandı. Altındağ ilçesinin Başak Mahallesi'nde başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan ilkokul öğrencisi çocuk yaralandı. Saldırı sonrası çekilen görüntülerde olayın, çocukların okuldan dağılış saatinde yaşandığı görüldü. Saldırıya uğrayan çocuğa ilk müdahaleyi bölgede bulunan veliler yaptı. Daha sonra ise sağlık ekiplerine haber verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.