Bakan Yardımcısı Yeğin, Kısa Zamanda Büyük İşlere İmza Attı

Bakan Yardımcısı Yeğin, Kısa Zamanda Büyük İşlere İmza Attı

Siyasete AK Parti'nin gençlik kollarında başlayan genç bürokrat Orhan Yeğin, yaptığı başarılı hizmetlerin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine getirildi.

 


GENÇLİK KOLLARINDA PİŞTİ
38 yaşındaki Orhan Yeğin, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı, AK Parti Ankara Gençlik Kolları İl Başkanlığı, AK Parti Ana Kademe MKYK Üyeliği ve AK Parti Milletvekili Adaylığı görevlerinde bulundu. Yıllarca AK Parti'nin en üst kademelerinde bulunan Yeğin, başarılı çalışmalara imza attı.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na Orhan Yeğin atandı. Siyasete AK Parti ile başlayan 38 yaşındaki Orhan Yeğin, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı, AK Parti Ankara Gençlik Kolları İl Başkanlığı, AK Parti Ana Kademe MKYK Üyeliği ve AK Parti Milletvekili Adaylığı görevlerinde bulundu. Yıllarca AK Parti'nin en üst kademelerinde başarılı görevlere imza atan Yeğin, son olarak Bakan yardımcılığı görevine getirildi.   

GENÇLİK KOLLARINDA PİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Siyasette gençlere yer vermesini bilmek ustalığın şiarındandır” sözüne örnek gösterilen Yeğin, 1978 Erzurum doğumlu. Ak Parti Gençlik Kollarından yetişen Orhan Yeğin İlk, orta ve lise tahsilini Ankara’da tamamladı. 2000 yılında Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. 2010 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim dalında başladığı Yüksek Lisans tahsiline halen devam etmektedir. Siyasi hayatı Ak Parti ile başladı. Kuruluş aşamasında Genel Merkez Gençlik Kolları yönetiminde bulundu ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2005 yılında gerçekleştirilen İl Gençlik Kolu Kongresinde Ankara İl Gençlik Kolu Başkanlığına seçildi. 2006 yılında gerçekleştirilen 2. olağan büyük kongrede Ak Parti MKYK (Merkez Karar Yönetim Kurulu) üyeliğine seçildi. Evli ve 1 çocuk babası.


 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.