Bakan yardımcısı Yavuz: Sıra dışı bir sergi oldu

Bakan yardımcısı Yavuz: Sıra dışı bir sergi oldu

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz “Tuvalde Yüzyıl: Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 Ressam 100 Resim” sergisine ziyaret. Özkan Yavuz, “Tuvalde Yüzyıl sergisi tarihe not düşen, sıra dışı bir sergi oldu” dedi.

Türk resminin son yüz yılına damga vuran 100 ressamın 100 resminin özel bir seçki ile sanatseverler ile buluştuğu “Tuvalde Yüzyıl: Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 Ressam 100 Resim” sergisi görkemli açılışının ardından özel konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, “Tuvalde Yüzyıl: Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 Ressam 100 Resim” sergisini ziyaret etti. Yavuz, Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin ve Küratör Siret Uyanık tarafından karşılandı. Sekiz eserin ilk kez sergilenerek sanatseverler ile buluştuğu sergiyi gezen Yavuz, “Türkiye’nin 100 yılını özetleyen çok güzel bir çalışma olmuş” dedi. Sergide eserleri bulunan ressamlar Hasan Pekmezci, Habip Aydoğdu ve Mustafa Pilevneli de Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’a eşlik etti.

haber1.jpg

120 YILLIK SANAT YOLCULUĞUMUZUN ÖZETİ

TTK tarafından CerModern ana galeride düzenlenen “Tuvalde Yüzyıl: Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 Ressam 100 Resim” sergisi Cumhuriyetin ilk yıllarından bugüne Türk resminin geçirdiği evrelere ışık tutuyor. 100 yılda 100 farklı ressamın eserlerinden oluşan sergiyi Türk resim sanatının kronolojisini yansıtan bir eğitim merkezine benzeten Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz sergi ile ilgili şöyle konuştu: Son derece başarılı bir sergi olduğunu düşünüyorum. Osmanlı’nın son dönemi ile Türkiye’nin yüzyılını özetleyecek bir çalışma olmuş. Çok farklı koleksiyonlardan, müzelerden, Milli Kütüphanelerden, Halk Bankasının, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ve bazı sanatçıların kendi koleksiyonlarından eserler var. Bu 100 resmin bir araya getirilmesi sıra dışı, bir ilk olmuş. Böyle bir sergi düzenlemek çok yoğun bir çaba gerektiriyor. Bu nedenle Türk Tarih Kurumu’muzu ve emeği geçen herkesi takdir ediyorum. Türk Tarih Kurumu Kütüphanesi’nden ilk kez çıkıp sergilenen kataloglar da oldukça ilgi görüyor ve sergiyi rakipsiz hale getirmiş. Bütün sanat eserlerimiz Türkiye’nin kültür varlığı, bu sergi adeta bir eğitim mekânı gibi olmuş. Tarihe not düşülecek, son 120 yıllık sanat yolculuğumuzu özetleyen bir çalışma. Bir kez gezmek ile yetinmeyerek Bakan Bey ile yeniden ziyaret etmek istiyorum.”

haber2.jpg

“SERGİLENEN ESERLER TARİHSEL KAYNAK”

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin ise, “Kurum olarak ilk defa böyle bir sanat projesinde yer alıyoruz. Bu projemizi Cumhuriyetimizin 100. yılı münasebetiyle gerçekleştirmiş olmamız bizim için ayrıca değerlidir” dedi. “Tüm bu eserleri bir araya getirmek gerçekten zor bir işti ancak bunu birlikte başardık” şeklinde konuşan Prof. Dr. Birol Çetin, “Sergimiz toplumumuza, bilim dünyamıza, gençlerimize, tarihçilerimize ve ilgilenen herkese ışık olacak. Burada sergilenen eserler birer tarihsel kaynak, en yüksek ilgiyle herkesin faydalanmasını temenni ederim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.