BAKAN VAR ALAN YOK

BAKAN VAR ALAN YOK

İtfaiye Meydanı, eski cazibesini kaybetmesine rağmen hala Başkent'in en kalabalık noktalarından biri olarak yerini koruyor. Bölge esnafı eski işlerinin olmadığından yakınırken, müşteriler ise genelde meydanı zaman geçirmek için kullanıyor.


ZAMANA AYAK UYDURAMADI
Meydan 19. asrın başlarından 20. asrın ortalarına kadar hatta yetmişli ve seksenli yıllarda dahi şehrin en önemli meydanlarından biri olmasına rağmen zamana ayak uyduramadığı için büyük sıkıntılar yaşıyor. Muhabirlerimiz, bir döneme damgasını vurmuş ve yakın zamanda acil kamulaştırma planına alınan İtfaiye Meydanı'nın nabzını tuttu. Eski adı ile Hergele Meydanı olarak da bilinen İtfaiye'de her çeşit sıfır, ikinci el ve antika eşya satılmasına rağmen Başkentliler daha çok almak için değil bakmak için bu bölgeye uğruyor.
ESKİYE RAĞBET AZALDI
Konuştuğumuz 30 yıllık esnaf Hüdaye Aslan, İtfaiye esnafının yüzde 80'inin borçlu olduğunu şuan esnafın çalışması gerekirken işlerin çok durgun olduğunu anlattı. Meydanda 20 yıldır esnaflık yapan Ahmet  K. ise "Eskiye rağbet artık çok azaldı. Bakan var ama alan yok. Buraya gelen insanlar zaman geçirmek için İtfaiye'ye geliyor" derken vatandaşlar ise "Hesabımıza geleni alıyoruz ayrıca burada gezmek bize çok keyif  veriyor" dedi.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Bir dönemin en önemli meydanlarından biri olan İtfaiye Meydanı bugünlerde eski popülaritesini kaybetmiş olsa da halen şehrin en önemli ve en kalabalık noktalarından biri olarak yerini koruyor. Eski adı ile Hergele Meydanı olarak da bilinen İtfaiye'de her çeşit sıfır, ikinci el ve antika eşya satılmasına rağmen Başkentliler daha çok almak için değil bakmak için bu bölgeye uğruyor.
BİR DÖNEMİN EN GÖZDESİYDİ AMA ŞİMDİ...
Meydan 19. asrın başlarından 20. asrın ortalarına kadar hatta yetmişli ve seksenli yıllarda dahi şehrin en önemli meydanlarından biri olmasına rağmen zamana ayak uyduramadığı için büyük sıkıntılar yaşıyor. Muhabirlerimiz, bir döneme damgasını vurmuş ve yakın zamanda acil kamulaştırma planına alınan İtfaiye Meydanı'nın nabzını tuttu. Esnafla ve vatandaşlarla konuştu. Esnaf  eskisi gibi iş yapamadıklarından yakınırken, meydanın Büyükşehir Belediyesi tarafından acil kamulaştırma planına dahil edilmesine tepki gösteriyor ve hiçbir yetkilinin kendilerine gelip hiçbir açıklama yapmadıklarını söylüyor. Meydana alışverişe gelen müşteriler ve İtfaiye'nin müdavimleri ise "Hesabımıza geleni alıyoruz ayrıca burada gezmek bize çok keyif  veriyor" şeklinde konuşuyor.

ESKİYE RAĞBET AZALDI
Konuştuğumuz 30 yıllık esnaf Hüdaye Aslan, İtfaiye esnafının yüzde 80'inin borçlu olduğunu şuan esnafın çalışması gerekirken işlerin çok durgun olduğunu anlattı. İtfaiye'de ikinci el ev eşyası satan Aslan, İtfaiye Meydanı ile ilgili karar alınırken kendilerine başvurulmasını istiyor. Meydanda 20 yıldır esnaflık yapan Ahmet  K. ise "Eskiye rağbet artık çok azaldı. Bakan var ama alan yok. Burada durarak günü kurtarmaya çalışıyoruz. Buraya gelen insanlar zaman geçirmek için İtfaiye'ye geliyor. Teknoloji gelişmeden önce işlerimiz çok iyiydi ama şimdi çok kötü"  diyor.
YOĞUNLUK AZALMIYOR
İtfaiye Meydanı eski popülaritesini kaybetse de meydanda yoğunluk azalmıyor. Genelde öğrencilerin, dar gelirlilerin ve emekli vatandaşların tercih ettiği İtfaiye'de her şey bulabilmek mümkün. İtfaiye'de en fazla tercih edilen ürünler ise ikinci el tabir ettiğimiz; kullanılmış fakat kullanım ömrü sona ermemiş,halen sağlam olarak kullanılabilir durumda olan eşya.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.