Ayasofya ne demek, Ayasofya’nın Türkçesi nedir?

Ayasofya ne demek, Ayasofya’nın Türkçesi nedir?

KPSS sınavında adayları zorlayan sorulardan birisi olan Ayasofya ne demek? Sorusunun cevabı internette araştırılıyor. Biz de sizler için bu soruların cevabını derledik.

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda adayları zorlayan sorulardan olan Ayasofya ne demek? Sorusu dikkat çekti. Peki, Ayasofya ne demek, Ayasofya’nın Türkçesi nedir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda adayları zorlayan sorulardan olan Ayasofya ne demek? Sorusu dikkat çekti. Peki, Ayasofya ne demek, Ayasofya’nın Türkçesi nedir? Yapımında binlerce işçinin çalıştığı, I. Justinianus'un uğruna servet harcadığı Ayasofya yeniden cami olarak faaliyete açıldı. Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi olarak açılan bu ihtişamlı cami, Ayasofya ne demek, Ayasofya kelimesinin anlamı ne gibi sorularla araştırılıyor.

Ayasofya'nın Türkçesi nedir?

AYASOFYA NE DEMEK?

Ayasofya adındaki Aya sözcüğü "kutsal, azize" manalarına gelir. Sofya kelimesi ise Eski Yunanca ‘da "bilgelik" anlamına gelen sophos sözcüğünden gelmektedir. Aziz, kutsal ya da azize anlamlarına gelen Aya kelimesi, Aya İrini, Aya Yorgi gibi Hristiyanlıkta kutsal kabul edilen yer ve kişilerin başında kullanılır.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.