AŞTİ’de alışılmış yoğunluk yok

AŞTİ’de alışılmış yoğunluk yok

Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali Ramazan Bayramı’nın ilk gününde beklenen yolcu sayısına ulaşamadı. Geçen hafta otobüs biletlere gelen zamlar ile birlikte bayram seyahatine çıkan bazı vatandaşlar terminalleri tercih etmedi.

Şehirlerarası yolculuk yapan otobüslere bayram öncesinde gelen zamlar ile beraber fiyatlar sezon normallerinin üstünde seyrediyor. Karayolu ulaşımında faaliyet gösteren öncü şirketlerin bilet ücretlerine yaklaşık %50 zam yaptığı belirtiliyor. Karayolu ulaşımındaki en büyük gider kalemi olan akaryakıt fiyatlarının son 1 ayda durgun bir çizgide seyretmesinden zamların bayrama özel olduğu anlaşılıyor. Bayramda memleketine dönen veya tatile çıkmayı tercih eden vatandaşlar otobüs terminallerine beklenen ilgiyi göstermedi.

1-001.jpg

İSTANBUL’A 350, İZMİR’E 400, ANTALYA’YA 340 LİRA

Ramazan Bayramı’nda Ankara’dan İstanbul’a gitmek isteyen bir vatandaş yaklaşık 350 lirayı gözden çıkarmak zorunda. Aynı vatandaş AŞTİ’den İzmir’e gitmek isterse 400, Antalya’ya giderse 340 lira ödeyecek. Yaşanan durgunluk çevrimiçi bilet satış platformlarına da yansıdı. Sektörün güçlü temsilcilerine ait otobüslerde koltukların yarısına yakın bir bölümü boş kaldı. Vatandaş görece küçük ölçekli şirketlere yöneliyor.

2.jpg

BAŞKAN 2023’TE ZAM YOK DEMİŞTİ

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan Ocak ayında yaptığı açıklamada, "Sefer sayımız azalmasına rağmen firmalarımız iyi para kazandı. Batıdaki firmalar doğudaki firmalara göre biraz daha fazla para kazandı. Yaz ayından beri bilet fiyatlarda bir artış yapmadık. Uzun zamandır fiyatlarımız sabit. 2023 yılı için yeni bir tarife beklentimiz yok, bilet fiyatları aynı kalacak. Mazotta fiyat iyi seviyede. Eğer fiyatları artırırsak yolcu da bulamayız. Uçak firmalarının indirim yaptığı dönemlerde biraz yolcularımız azalıyor. Sefer sayılarımız düşse de doluluk oranımız gayet iyi" demişti.

Furkan Göktürk Yılmaz / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.