ASO ve TBD'den KOBİ'lere e-ticaret bilgisi verildi

ASO ve TBD'den KOBİ'lere e-ticaret bilgisi verildi

ASO ve TBD yaptıkları çalışmalar ile Başkentli KOBİ’leri ‘e- ticaret’ yoluyla geleceğin ekonomisine hazırlıyor. TBD Genç Başkan Vekili Melih Aşıcı, “KOBİ’lerimizin ‘e-ticaret’ ile yurt dışına açılması Türkiye Ekonomisine katma değer sağlıyor” dedi.

Başkentli KOBİ’ler Ankara Sanayi Odası ve Türkiye Bilişim Derneği’nin çalışmaları ile ‘e-ticaret’ üzerinden dünya pazarına açılıyor. TBD Genç Başkan Vekili Melih Aşıcı, gazetemize verdiği özel açıklamalarda ASO ve TBD’nin öncülüğünü yürüttüğü projede Ankaralı sanayicilere ve KOBİ’lere ‘e-ticaretin’ gerekliliklerine ve yapılması gereken çalışmalara değindi. Aşıcı, “KOBİ’lerimizin ‘e-ticaret’ ile yurt dışına açılması Türkiye Ekonomisine katma değer sağlıyor. Yaptığımız çalışmalar ile TBD ve ASO olarak ‘e-ticaret’ farkındalığını KOBİ’lerimize anlatıyoruz. Başkentli işletmeler yarınlara hazırlanmak adına önce sağlam bir danışmanlık hizmeti almalı ve şirketin bu gelişime hazır olması gerekir” dedi.

ara2-004.jpg

KOBİ’LERİMİZİ BİLGİLENDİRİYORUZ

“KOBİ’lerimiz bilişimin ve çağın gereklilikleri doğrultusunda ‘e-ticaret’ yöntemini kullanarak ürünlerini yurt içinde ve dışında pazarlamayı sağlayabilir” diyerek ‘e- ticaretin’ anlamına değinen Aşıcı, “ASO, tarafından gerçekleşen bilişim zirvesinde KOBİ’lere yurt içi yurt dışı katılım desteği hakkında bilgi veriliyor. İşletmelerin bu ekonomik düzeyde ayakta kalması için dünya ya ayak uydurması lazım. Çağımız gereği işletmelerin bilişimi öne çekmesi ve yatırım yapması gerekiyor. Onun haricinde yurt dışı işlerin yürütülmesi için teknik ve ticari yatırımlar yaparak çağa hazırlanmalıdır. ‘E-ticarette’ pazarlama tekniklerini öğrenebilirler. Biz de ASO ve Türkiye Bilişim Derneği olarak Ankara’da etkinlikler düzenleyerek Kobilerimizi bilgilendiriyoruz. Bunun haricinde Kobilerin esnaf sanatkârlar ile olan destekler ile ‘e-ticaret’ tarafında Pazar payı bulabilirler diye bunu sağlamaya çalışıyoruz. Şuanda Kobilerimiz bu konularda tam bilgilere sahip olmaya bilirler. Bizde hem ASO hem de TBD olarak bu bilgilendirmeyi sağlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

basliksiz-1.jpg

PAZAR ÇOK ÖNEMLİ

Aşıcı, “KOBİ’lerimizin pazar arayışında önemli olan hedef kitle bu hedef kitle pazara açık durumdaysa ve pazara açık durumdaysa bu KOBİ’miz pazara açık durumda oluyor. KOBİ’lerimizin e ticaret üzerinden yurt dışına açılması demek hem yeni pazarları getirttirdiği gibi Türk ekonomisine de döviz olarak dönüş sağlıyor. Hem KOBİ’lerimiz hem de ülkemiz kazanç sağlamış oluyor. ‘E- ticaret’ KOBİ’lerimizi dünya pazarına açıyor. Özellikle üretimini Türkiye’de yapılan ürünlerde kazanç daha da artıyor. Döviz kuru nedeniyle Türkiye’de üretim yapıp yurt dışı pazarına satmak çok karlı bir şekilde döviz girişi sağlıyor. Bu nedenden dolayı KOBİ’lerim bilişim ile çağın gerekliliklerini kullanarak ‘e- ticareti’ devreye sokarak yurt içinde ucuza ürettiğimizi karlı bir şekilde yurt dışına satabiliyor. Bu tarz satışlar şirketlere marka değeri katar. Bizde yaptığımız çalışmalar ile TBD ve ASO olarak bu farkındalığı KOBİ’lerimize anlatıyoruz” dedi.

ara3.jpg

DİJİTALLEŞEN ŞİRKETLER KAZANDIRIR

TBD Genç Başkan Vekili Melih Aşıcı, son olarak “KOBİ’ler için markalaşma neden önemlidir? Neden markalaşmaya gidilmelidir? Doğal afet gibi durumlarda iş sürekliliğini nasıl sağlanır?” Gibi soruların cevaplarını şöyle verdi: “Gibi çalışmalar ile bilişimi ve teknolojileri kullanarak bu tür sorunlarla nasıl başa çıkılacağını anlatıyoruz. İşletmeler yarınlara hazırlanmak adına önce sağlam bir danışmanlık hizmeti almalı ve şirketin bu gelişime hazır olması gerekir. İşletmelerin ilk olarak bunu yapabileceğine inanması gerekir. Çünkü bu işler tek soluklu işler değil. Uzun süreli zamana yayılan yatırımlar oluyor. Bu yurt dışı destekli yatırımlara KOSGEB desteği de alınabiliyor. İşletme sahibinin Yurt dışındaki fuarlara giderek dünya ya açılması gerekiyor. Yurt dışına açılım noktalarında devletin büyük desteği var. Şirketlerin dijitalleştirilmesi gerekiyor. Nerede olduğunuzu bilirseniz nereye gideceğinizi kolay bilirsiniz. KOBİ’lerimiz e ticaret konusunda gelişme sağladıkça Türkiye Ekonomisi büyür gelişir. Ülkeye döviz girişi oluyor. Cari açık kapanıyor. En önemlisi istihdam sağlamış oluyorsunuz.”

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.