ASKİ Spor Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 9 madalya aldı

ASKİ Spor Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 9 madalya aldı

Avrupa Güreş ve Halter Şampiyonaları'nda madalya kazanan ASKİ Spor Kulübü sporcuları tarihi başarıları anlattı. Kulüp Başkanı Yüksel Aslan, “Hırvatistan'da Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 9 madalya aldık. ASKİ Spor Kulübü olarak tarihe geçtik ”dedi.

Avrupa da tarihi başarılara imza atan ASKİ Spor Kulübü başarılarını ve kulübün hedeflerini Ankara basınına anlattı. Rıza Kayaalp Taha Akgül Spor Kompleksi'nde ASKİ Spor Kulübü'nün madalyalı sporcuları başarılarına değinerek çalışmalarından bahsettiler. Basın toplantısında ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan gazetemize verdiği açıklamalarda, “Hırvatistan'da Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 9 madalya aldık. ASKİ Spor Kulübü olarak tarihe geçtik. İnşallah bizim girişimlerimizle yeniden Ankara'da maçlar oynanacak. Türkiye'de tek tesis, Avrupa'da da 3 tesisten birisiyiz. 4000'in üstünde sporcumuz tesislerden faydalanıyor” hususlarına değindi.

ara-007.jpg

"ASKİ SPOR OLARAK TARİHE GEÇTİK"

ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan, "Hırvatistan'da Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 9 madalya alarak ASKİ Spor tarihinde en çok madalya kazanan kulüp olarak tarihe geçtik. Ermenistan'da da Avrupa Halter Şampiyonası'nda 8 madalya kazandık. ASKİ Spor Kulübüne, yöneticilerine, personeline, sporculara teşekkür ederim. Türkiye'de tek tesis, Avrupa'da da 3 tesisten birisiyiz. 4000'in üstünde sporcumuz tesislerden faydalanıyor. Macunköy'de de ilk kez Yağlı Güreş tesisleri açılacak. Atatürk, 1938 yılına kadar Ankara'da güreş müsabakaları oynatmıştır. İnşallah bizim girişimlerimizle yeniden Ankara'da maçlar oynanacak. Güreş ve Halterde çok önemli başarılara imza attık. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'de sporcularımızı misafir etti. Tüm sporcularımızı tebrik ederim" dedi.

basliksiz-1-001.jpg

"DİĞER BRANŞLARDA TESİSLEŞME OLACAK”

ASKİ Spor Kulübü Genel Koordinatörü Abdullah Çakmar ise, "Güreşte 9 madalya aldık tarihe geçtik. Allah'ın aslanı Taha Akgül ve Rıza Kayaalp iki takım kaptanımız. Taha kendi rekorunu egale etti, Rıza ise Kalerin'in rekorunu egale etti. Tarihi başarılar üç beş kelime ile anlatılmaz. Adlarını tarihe altın harflerle yazdırdılar. Tüm sporcularımıza rol model oluyorlar. Ülkemize getirdiğimiz madalyalar çok önemli. 11 ilimizde yaşanılan deprem felaketinden ötürü buruk gittik, iki şampiyonumuz ayaklarını feda ettiler. Taha'nın ayağında tendon, Rıza'da da yırtık var ama sonuna kadar mücadele edip İstiklal Marşımızı okuttular. Diğer sporcularımız lobi faaliyetlerine maruz kalsalar da şampiyon olmayı, derece almayı başardılar. 300 çocukla başladığımız yolda 4000'in üstünde sporcu kardeşimize hizmet veriyoruz. İlerde şampiyon olamasalar bile iyi bir birey kazandıracağız. İlk defa güreş tarihinde harika bir tesisimiz var. Seçimlerden sonra diğer branşlarda da tesisleşmeler olacak." dedi. Daha sonra Halter ve Güreşte şampiyon olan tüm sporcular kulüp başkanı Yüksel Arslan'a imzalı forma hediye ettiler.

İrfan Nurol Acar/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.