Asgari ücrete zam var mı? Asgari ücret zammı ne kadar?

Asgari ücrete zam var mı? Asgari ücret zammı ne kadar?

Asgari ücret zammı son zamanlarda en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar asgari ücret zamlarını merak etmeye başladı. Peki, Asgari ücrete zam var mı? Asgari ücret zammı ne kadar?

Asgari ücret zammı özellikle emekli maaşlarına zam gelmesi ile birlikte yeniden gündeme geldi. Vatandaşların asgari ücret isyanı hala devam ediyor. Seslerini çeşitli kanallar ve sosyal medya aracılığı ile duyurmaya çalışan vatandaş Asgari ücrete zam var mı? Asgari ücret zammı ne kadar? Gibi soruların cevaplarını arıyor. Asgari ücrete zam var mı? İşte detaylar…

ASGARİ ÜCRETE ZAM VAR MI?

Asgari ücret ocak ayında yapılan zam ile birlikte 8 bin 507 lira olarak belirlenmişti. Fakat gittikçe artan hayat pahalılığı ve enflasyon vatandaşların geçimini zorlaştırmaya başladı. Milyonlarca kişi asgari ücrete zam yapılması talebinde bulundu. Gözler asgari ücret ile çıkacak olan zam kararına çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Temmuz'da asgari ücrete zam var” açıklamasının ardından asgari ücret zammı ne kadar olacağı tartışılmaya başlandı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR?

Açıklamanın ardından vatandaşlar Temmuz ayında yapılacak olan ek zammı merak etmeye başladı. Asgari ücrete yapılacak ara zamda 6 aylık enflasyon belirleyici etken olacak. Asgari ücret zammı yüzde 20 ya da yüzde 30 üzerinden değerlendirilecek.

Merkez Bankası'nın açıkladığı enflasyon tahminine göre yapılan hesapta 8.506 lira olan asgari ücretin yüzde 21,43'lük artış ile 10.328 lira olması bekleniyor. Asgari ücrete yapılacak zamda refah payının da etkili olması durumunda asgari ücretin 11.057 liraya yükselme ihtimali üzerinde duruluyor.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.