Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücret temmuzda ne kadar olacak? Asgari ücret ne kadar yeni zam?

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücret temmuzda ne kadar olacak? Asgari ücret ne kadar yeni zam?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından asgari ücretle ilgili yapılan açıklamaların ardından asgari ücret herkes tarafından merak edilmeye başlandı. Peki, Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücret temmuzda ne kadar olacak? Asgari ücret ne kadar yeni zam?

Normalde senede bir kez ve yılın başında zam gelen asgari ücret, geçtiğimiz yıl bir ilk yaşayarak yılın ikinci ayı için temmuz ayı aldı. Bu yıl bu durum tekrarlayacak mı tartışmaları devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yılın temmuz ayında da asgari ücret ile ilgili bir iyileştirme yapılacağının müjdesini verdi. Paylaşılan bu müjde sonrası Türkiye’de ki bütün vatandaşlar konu hakkında meraklarını gidermeye çalışırken bir yandan da memur ve emekli maaşlarındaki artışta araştırılan konulardan oldu. Peki, Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücret temmuzda ne kadar olacak? Asgari ücret ne kadar yeni zam? İşte tüm detaylar:

Asgari ücrete zam gelecek mi

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Yılbaşında brüt 8 bin 506 net ise 10 bin 8 lira olarak belirlenen 2023 asgari ücreti, açıklanan yeni müjde ile temmuz ayında güncellenerek devam edecek. Yılın ikinci altı ayı için yeni fiyat belirlenmesi; haziran ayında asgari ücret tespit komisyonunun toplantılarına başlamasıyla belirlenecek. Yeni asgari ücreti ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamuoyu ile paylaşacak.

Asgari ücret temmuzda ne kadar olacak

ASGARİ ÜCRET TEMMUZDA NE KADAR OLACAK?

Vatandaşlarla paylaşılan asgari ücrete yeni zam müjdesinin ardından insanlar sosyal medya ve internetten çeşitli konularda zam oranının ve zam ücretinin ne kadar olacağı hakkında çeşitli sorular sormaya başladı. Asgari ücret ne kadar yeni zam? Şeklinde sorularla meraklarını gidermeye çalışan halk, yeni gelişmelerle beraber sorularına cevaplar bulmaya başladı.

İlk duyumlara göre belirlenecek yeni asgari ücret, yılın ilk altı ayının enflasyon ortalamasına göre belli olmuş olacak. Sadece asgari ücretin değil, aynı zamanda memurların ve memur emeklilerinin alacağı zam oranı da bu hesaplamayla eşdeğer olacak ve aynı oranda zam alacak. Belirlenecek oran henüz bilinmezken, uzmanların tahminlerine göre maaşlardaki artış aşağıdaki gibi olması öngörülüyor:

Asgari ücret ne kadar yeni zam

2023 İLK 6 AY ASGARİ ÜCRET: 8 BİN 506 TÜRK LİRASI

Yüzde 20 zam geldiği takdirde: 10 bin 207 Türk Lirası
Yüzde 30 zam geldiği takdirde: 11 bin 57 Türk Lirası
Yüzde 40 zam geldiği takdirde: 11 bin 908 Türk Lirası

en düşük ücret

2023 İLK 6 AY EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI: 11 BİN 848 TÜRK LİRASI

Yüzde 20 zam geldiği takdirde: 14 bin 217 Türk Lirası
Yüzde 30 zam geldiği takdirde: 15 bin 402 Türk Lirası
Yüzde 40 zam geldiği takdirde: 16 bin 587 Türk Lirası

en düşük memur maaşı

2023 İLK 6 AY EN DÜŞÜK EMEKLİ MEMUR MAAŞI: 7 BİN 597 TÜRK LİRASI

Yüzde 20 zam geldiği takdir: 9 bin 481 Türk Lirası
Yüzde 30 zam geldiği takdirde: 10 bin 271 Türk Lirası
Yüzde 40 zam geleceği takdir: 11 bin 61 Türk Lirası

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.