Ankara'dan çok uzaklaşmak istemeyenlerin tercihi: Amasra

Ankara'dan çok uzaklaşmak istemeyenlerin tercihi: Amasra

Tatil arayışında olan vatandaşlar hem bütçelerini sarsmayacak hem de keyifli vakit geçirebilecekleri tatil yerleri araştırmaya başladı. Amasra’ya nasıl gidilir yapılacak aktiviteler nelerdir? Amasra’da konaklama seçenekleri nelerdir? Cevaplar haberimizde.

Fatih Sultan Mehmet’in fethi ile asırlar önce Türk toprağı olan Amasra son yıllarda özellikle Ankaralıların gözde tatil merkezi oldu. Tarih boyunca Çeşmi Cihan olarak bilinen Amasra, Batı Karadeniz’in Bartın iline bağlı sahil ve turizm ilçesi olarak bilinir. Amasra aynı zamanda da merhum sanatçı Barış Akarsu’nun da memleketi olarak sanatseverlerin akıllarına gelir. Kendine özgü balık lokantaları ve mavi bayraklı plajları ile Ankara’da tatil merkezi olarak bilinen ve genelde hafta sonları ve kısa bayram tatillerinde kaçamak olarak kullanılan Amasra doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.

amasra1.jpg

PEKİ, AMASRA’YA NASIL GİDİLİR?

Amasra’ya tüm şehirlerden kara yolu ile ulaşım sağlanabilmektedir. Özel aracınız ile kolay bir şekilde ulaşım sağlayabileceğiniz gibi şehirlerarası otobüs seferleri ile de gelebilirsiniz. Ayrıca hava yolu ile de aktarmalı olarak ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür. Amasra’ya özel araç ile ulaşım Türkiye’nin tüm şehirlerinden mümkündür.

Zonguldak’tan Amasra’ya özel aracı ile gelmek isteyen tatilciler, D750 ve D010 kara yolları üzerinden kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirler. Zonguldak-Amasra arası yaklaşık olarak 107 km’dir. Araba yolculuğunuz ortalama 1,5 saat sürmektedir. Ayrıca, Türkiye’nin hemen hemen her şehrinden Bartın Amasra’ya şehirlerarası otobüs ulaşımı mümkün oluyor.

Bartın şehir merkezine ulaşım sağladıktan sonra Amasra’ya gidebilmeniz için pek çok seçenek bulunmaktadır. Bartın Otogarından Amasra’ya 30 dakika bir düzenlenen otobüs seferlerini kullanabilirsiniz. Otobüs ile ortalama 20 dakika içerisinde ilçeye varış sağlanmaktadır.

amasra3.jpg

AMASRA’DA NEREDE KALINIR?

Amasra’da keyifli ve eğlenceli bir tatil geçirmenize fırsat sunan pek çok konaklama tesisi bulunmaktadır. Konforlu ve kendinizi evinizdeymiş gibi hissedebileceğiniz tesislerin geneli bütçenize uygundur. 4 yıldızlı otellerden, pansiyonlara kadar pek çok seçenek arasından en uygun olanı seçebilirsiniz. İlçe merkezinde bulunan konaklama tesisleri denize sıfır konumda yer alan tesislere kıyasla daha uygun fiyatlıdır. Ayrıca tatil planlarınızı yaparken erken rezervasyon imkânlarından yararlanabilir ve istediğiniz konaklama tesisini daha uygun fiyata seçebilirsiniz.

Tüm tesisler dört mevsim de hizmet vermektedir. Harika bir tatil deneyimi için bütçenize en uygun olanı seçerek, keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Amasra, gezi veya tatil amaçlı gelen ziyaretçilerine keyifli vakitler geçirebilecekleri birçok konaklama seçeneği sunmaktadır. Masmavi denizi, kumlu plajları ve yemyeşil doğal güzellik alanları ile öne çıkan ilçede en çok tercih edilen konaklama tesisleri arasında North Door Hotel, Işıkaltın Otel, Amasra Diamond Hotel, Amasra Sunrise Otel, Sesamos Butik Pansiyon ve Amasra Ayışığı Pansiyon yer almaktadır.

amasra5.jpg

AMASRA’DA NELER YENİLİR?

Birbirinden lezzetli yemeklerin sofralarda buluştuğu, balığından tatlısına parmak ısırtan lezzetleriyle hem gözlere hem de mideye hitap eden Bartın’ın ilçesi Amasra, keyifli sofralarıyla sizlerle. İşte sizler için hazırladığımız Amasra yöresel yemekler listemiz; Amasra Salatası, Amasra Pidesi, Çöven Ekmeği, Balık, Bartın Mantısı, Yumurtalı İspit, Ballı Yoğurt, Kabak Burması yiyebilirsiniz.

amasra6.jpg

AMASRA’DA YAPILACAK AKTİVİTELER NELERDİR?

Batı Karadeniz’in tatil kasabası olan Amasra’da gezilecek yerler nereler? İşte sorumuzun cevabı şu şekilde; Amasra Müzesi, Amasra Kalesi, Çakraz Plajı, Çekiciler Çarşısı, Tavşan Adası, Fatih Cami, İnkumu, Kapısuyu Plajı gibi birçok gezme alanı var.

amasraaa.jpg

AMASRA’NIN KAMP ALANLARI VAR MI?

Amasra, tüm bu zenginliğinin yanında tertemiz bir deniz ve çevresi itibariyle doğal harikalara ev sahipliği yapıyor. Hem denize girip hem de kamp atabileceğiniz yerlerden birkaçı şu şekilde; Akkonak Plajı Kamp Alanı, Çötlük Plajı Kamp Alanı, Göçkün Kamp Alanı, Yalı Kapısı Kamp Alanı gibi birçok ücretli ve ücretsiz kamp alanı mevcuttur.

Faruk Gökyurt / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.