Ankara’da satranç günü kutlamaları gerçekleştirildi
Dünya Satranç Günü Gökyay Satranç Müzesi’nde gerçekleşen ‘Lider Kadınlar Satranç Turnuvası’ ile kutlandı. Etkinliğe katılan TSF Başkanı Gülkız Tulay, “Satranç, ayrımları ortandan kaldıran bir spordur” dedi.
Türkiye’nin tek satranç müzesi olan Gökyay Satranç Müzesi'nde ‘Lider Kadınlar Satranç Turnuvası’ etkinliği ile 20 Temmuz Dünya Satranç Günü kutlandı. Ankara iş dünyasının girişimci ve iş insanları olan sanayici kadınlar arasında geçen turnuva ile satranç günü kutlandı. Etkinliğe katılan TSF Başkanı Gülkız Tulay, satrancın ayrımları kaldırdığını ve insanlar arasında iletişimi ve hoş görüyü sağladığını vurguladı. Tulay ayrıca, “Satranç kadın dediğinizde benim heyecanım çok yüksek oluyor. Sanayici kadınların bulundukları konum gereği iş hayatında yaptıkları stratejik hamlelerdir. Şimdi bu hamleleri satrançta masa başında göreceğiz. Türkiye’de 3 olan federasyon başkan sayısının artmasını temenni ediyorum” dedi.
SADECE SATRANÇ GÜNÜ KUTLANIYOR
20 Temmuz Dünya Satranç Günü etkinliklerine katılan TSF Başkanı Gülkız Tulay: “Satranç adına özel bir günde en özel mekânda olmak büyük mutluluk kaynağı. Dünya Satranç gününün 57. si kutlanıyor. Bizlerde tüm dünyada çeşitli etkinliklerle bu özel günü anmaya çalışıyoruz. Satranç, dil, din, ırk ayrımı olmaksızın beraber yapılan bir spor. Dünyada sadece spor branşları arasında satranç günü kutlanıyor. Satranç kadın dediğinizde benim heyecanım çok yüksek oluyor. Sanayici kadınların bulundukları konum gereği iş hayatında yaptıkları stratejik hamlelerdir. Şimdi bu hamleleri satrançta masa başında göreceğiz. Türkiye’de 3 olan federasyon başkan sayısının artmasını temenni ediyorum. Bu sayıların artmasında lider kadınların yönetim bazında dâhil olmasında liderliğinize ihtiyacımız var. Lider kadınların buluşmaları ve sembolik turnuva yapıyor olmaları çok değerli” ifadeleri ile günü değerlendirdi.
TÜRKİYE’DE TEK MÜZE
Etkinlik açılış konuşmasını yapan Gökyay Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Akın Gökyay, “Satranç çok enteresan bir spor bir barış aracı doğruyu bulma aracıdır. Lisanı anlamayan iki kişi saatlerce oynuyor el sıkışıyor, mağlup olan problem yapmıyor. Satranç insanlar arası iletişim ve hoşgörü için çok etkili bir enstrüman. Ülkemizde satranç çok gelişti. Artık ülkemizde çocuklar santranca 6 yaşında başlıyor. Bende satrancı o yaşlarda babamdan öğrendim. Gökyay Satranç Müzesi Türkiye’de tek. Müzemiz gibi müzelerden dünyada 15 tane var. Satranç son yıllarda gelişti. Bu gelişmenin birinci faktörü TSF Başkanı Gülkız Tulay olmuştur. Kadınlar her alanda olduğu gibi satranç sporunda daha titizler. Hepinizden Dünya Satranç Günü Lider Kadınlar Satranç Turnuvasına katıldığınız için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
BAŞARILI TURNUVA DÜZENLEDİK
Gökyay Satranç Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Birten Gökyay ise, “Ankara sanayisinin ilk kadın sanayicisi olarak burada bulunan sanayici kadınları alkışlıyorum. Sanayici kadınlarla bir spor dalında başarı için bir turnuva düzenledik. ATO, ASO başta olmak üzere STK’lar temsilcilerini gönderdiler. Çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Faruk Gökyurt / www.gazeteilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.