Ankara’da “Ordu” rüzgarı: Uygun fiyata fındık, tereyağ, kuymak, keşkek satışta

Ankara’da “Ordu” rüzgarı: Uygun fiyata fındık, tereyağ, kuymak, keşkek satışta

Ankara’da “Ordu” rüzgarı esiyor. Keçiören’de başlayan “Ordu Tanıtım Günleri'nde Ordu’nun fındığından tereyağına, kuymağından tavuklu keşkeğine kadar tüm meşhur ürünleri satışa sunulmuş durumda.

Başkent Ankara’da “Ordu” rüzgarı esiyor; ‘Ordu Tanıtım Günleri’ Keçiören Kalaba Kent Meydanı’nda başladı. Etkinlikte konuşan Anadolu Ordulular Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Duman, “Ordu günleri vasıtasıyla Ordu’nun kültürünü, lezzetlerini Ankara’ya taşımış olduk” dedi.

Keçiören Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ordu tanıtım günleri, 25 Haziran’a kadar sürecek. Ordu yöresine ait halk oyunları gösterisi, mehteran, tulum ve seymen gösterileriyle başlayan tanıtım günleri büyük coşkuyla karşılandı.

8.jpg

Etkinlikte kurulan stantlarda Ordu’nun fındığından tereyağına, kuymağından tavuklu keşkeğine kadar tüm meşhur ürünleri satışa sunulmuş durumda.

9-001.jpg

Ordu Tanıtım Günleri’nin açılışına Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım, Gölköy Belediye Başkanı Fikri Uludağ, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Anadolu Ordulular Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Duman, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

10.jpg

“ORDU’MUZUN KÜLTÜRÜ YAŞATILACAK”

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, açılış konuşmasında tanıtım günleri sayesinde Ordu’yu Keçiören’e taşıdıklarını söyledi. Altınok “Ordu’yu Ankara'ya getirdik, Keçiören'e getirdik. Ankara ve Keçiören'i de Ordu’ya götürdük. Ülkemiz cennet, devletimiz cennet… Dünya’nın en güzel ülkesinde yaşıyoruz. Dört mevsimimiz var. Dünya'da ne varsa ne üretiliyorsa bitki ve meyve diğer şeyler konusunda yüzde 80’i ülkemizde var. Türkiye’de ne varsa yüzde 80’i de Ordu’da var. Ordu’muzu herkes tanıyor ama uzaktan. Biz bu etkinlik sayesinde tanıyanlara yakından tanıma imkânı sunuyoruz. Tanıtım günlerinde Ordu’muzun kültürü yaşatılacak, sanatı ifa edilecek. Ordu’ya ait ürünler stantlarımızda 4 gün boyunca kalacak. Bu etkinlikler bir taraftan da güzel kültürümüzü Başkent’te tanıtmaya vesile olacak. Emek veren, gönül veren, destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

5.jpg

“KÜLTÜRÜNÜ, LEZZETLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDIK”

Organizasyonun mimarının Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok oluğunu dile getiren Anadolu Ordulular Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Duman, “Ankara’da ikincisini düzenlemiş olduğumuz Ordu tanıtım günlerinin açılışını yapmış bulunuyoruz. Ankara’da yaklaşık 220 bin Ordulu nüfusumuz bulunuyor. Ankara’da bugün 7 milletvekilinin, Ordu’dan gelen 9 Belediye başkanlarımızın katılımıyla Keçiören belediye başkanı Turgut Altınok’un ev sahipliğinde açılışımızı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Ordu günleri vasıtasıyla ordunun kültürünü, lezzetlerini Ankara’ya taşımış olduk. 4 gün boyunca yapacağımız etkinlikte 16 tane sanatçımız bizlerle birlikte olacak. Tüm Orduluları ve Ankaralıları etkinliğimize davet ediyoruz” diye konuştu.

Rüveyda Aslıipek / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.