Ankara'da kurbanlık pazarlığı başladı: İşte Ankara kurban fiyatları

Ankara'da kurbanlık pazarlığı başladı: İşte Ankara kurban fiyatları

Başkentte pazarların kurulmasıyla kurbanlık pazarlığı başladı. Peki Ankara’da 2023 kurban fiyatları kaçtan başlıyor? Ankara’da kurbanlık hayvan fiyatları ne; büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık ne kadar?

Birinci günü 28 Haziran’da idrak edilecek olan Kurban Bayramı için Ankara’da hayvan pazarları kurulmaya başladı. Ankara kurban pazarlarından biri de Keçiören Bağlum’da bulunuyor.

Peki Ankara’da 2023 kurban fiyatları kaçtan başlıyor? Ankara’da kurbanlık hayvan fiyatları ne; büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık ne kadar? Gazete İlksayfa ekibi, Keçiören Bağlum Kurban Pazarı’nda hayvan satıcılarla görüştü, kurbanlık fiyatları hakkında bilgi aldı. İşte Ankara kurban fiyatları:

SATIŞLAR BAŞLADI

Geçtiğimiz günlerde açılan Keçiören Bağlum Kurban Pazarı şimdiden çok hareketli. İç Anadolu ve Doğu illerinden gelen hayvanların yoğun olduğu kurban pazarında ilk hafta sonu geride kaldı. Büyükbaş hayvan satıcıları ilk hafta sonu satışlarından memnun iken, küçükbaş hayvan satıcıları için durum biraz farklı.

KÜÇÜKBAŞLAR BAYRAMI BEKLİYOR

Büyükbaş hayvan satıcıları “Hayvanınız iyi ise vatandaş paraya kıyıyor, çok falan demiyor. İlk günlerden satışlarımız başladı, ilgi iyi” derken, kurbanlık koyun satıcıları, küçükbaş düşünen vatandaşların büyük çoğunluğunun son günlerde alım yaptığını, bayrama doğru satışların artacağını söylüyor.

60 BİNDEN BAŞLIYOR 130 BİNE KADAR ÇIKIYOR

Bağlum Kurban Pazarı’nda büyükbaş hayvanların fiyatı 60 bin liradan başlıyor; bu fiyatın altında büyükbaş hayvan bulunmuyor. Ve kilo arttıkça fiyat artıyor; 130 bin TL’ye kadar hayvan yer alıyor. 60 bin TL’den başlayan büyükbaş hayvanların canlı baskül ağırlıkları 250-300 kilo olarak tahmin ediliyor.

Bağlum Kurban Pazarı’nda küçükbaş yani kurbanlık koyun fiyatları ise 5 bin TL’den başlıyor ve 10 bin liraya kadar çıkıyor.

Kars, Erzurum, Yozgat, Kırşehir, Çankırı, Samsun, Diyarbakır, Van gibi birçok ilden hayvan satıcıları pazarda alıcıları bekliyor.

Rüveyda Aslıipek - Gamze Mine Gümüş / www.gazeteilksayfa.com özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.