Ankara Kasaplar Odası Fazlı Yalçındağ: “Yapılan her denetim bir eğitimdir”

Ankara Kasaplar Odası Fazlı Yalçındağ: “Yapılan her denetim bir eğitimdir”

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından et, süt ve yumurta ürünlerine yönelik denetimleri değerlendiren Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ yapılan denetimleri desteklediğini açıkladı. Yalçındağ, “Yapılan her denetim bir eğitimdir” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından et, süt ve yumurta ürünlerine yönelik yapılan denetimler devam ediyor. 13 Ekim’e kadar sürecek denetimlerde işletmelerdeki hijyenik şartlarda üretimden depolama ve saklamaya kadar birçok konu incelenecek.

ankaradenetim.jpg

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen rutin denetimlere ek olarak, işletmelerde farkındalığın artırmak amacıyla 81 ilde eş zamanlı denetimler başladı. 13 Ekim’e kadar sürecek denetimlerin ilk etabı lokanta ve kafe gibi yerlere, ikinci etabı kasap ve şarküteri ile market ve büfe gibi satış yerlerine yapılırken; 3’üncü etabı ise et, süt ve yumurta ürünleri işletmelerine yönelik devam ediyor. Ankara’da da yapılan denetimlerde toplu tüketim yerleri, satış yerleri ve imalat yerleri olmak üzere 12 binden fazla işletme denetlendi. Konu ile ilgili gazetemize konuşan Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ ise yapılan denetimleri desteklediğini belirterek, “Yapılan her denetim bir eğitimdir” dedi.

denetim.jpg

ANKARA’DA 12 BİN İŞLETME DENETLENDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen rutin denetimlere ek olarak, işletmelerde farkındalığı artırmak amacıyla 81 ilde eş zamanlı denetimler yapılıyor. Bakanlık tarafından yapılan denetimlerin ilk etabında restoran, lokanta ve kafe gibi işletmeler, ikinci etabında kasap ve şarküteri ile bakkal, market, büfe gibi gıda satış yerleri incelenirken; 13 Ekim’e kadar sürecek üçüncü etapta ise et, süt ve yumurta ürünleri işletmelerine yönelik denetimler yapılıyor. Yapılan açıklamada ülke genelindeki denetimlerde 7 bin 628 uzman, Ankara’da ise 320 gıda denetim görevlisi denetimleri gerçekleştiriyor. Yapılan denetimlerde işletmeler teknik ve hijyenik koşullarda üretim, izlenebilirliğin sağlanması ve kayıtların tutulması ile depolama ve muhafaza şartları gibi birçok konu incelemeye tabi tutuluyor. Ankara’da yapılan denetimlerde de toplu tüketim alanları, satış yerleri ve imalat yerleri olmak üzere 12 binden fazla işletmede yaklaşık 700 uygunsuzluk tespit edildi ve 46 işletmeye toplam 1 buçuk milyon TL cezai işlem uygulandığı açıklandı. 12-29 Eylül tarihlerinde ise Türkiye genelinde kasap ve şarküteri ile bakkal, market ve büfe gibi yerlerin denetiminde 62 bin 372 işletmeden 406'sına cezai işlem gerçekleştirildi. Konu ile ilgili gazetemize konuşan Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ ise yapılan denetimleri desteklediğini bildirdi.

fazli-yalcindag.jpg

“FAYDALI GÖRÜYORUZ”

Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, şu şekilde konuştu; “Yapılan her denetim bir eğitimdir. Esnafın varsa eksiklikleri orada görülür. Esnafta tabi eksiklikleri varsa en kısa zamanda verilen süre içerisinde düzeltir. Biz bunu faydalı görüyoruz. Bunlar rutin işlerdir yapılır. Denetimlerden memnuniyetsizliğimiz diye bir şey söz konusu olmaz. Denetimler doğru bir şeydir. Yani bana göre denetim bir eğitimdir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.