Amasyalı kurban satıcısı Cevdet Aksoy saman fiyatlarına yakındı

Amasyalı kurban satıcısı Cevdet Aksoy saman fiyatlarına yakındı

Mamak Ortaköy Kurban Pazarı’nda büyükbaş kurbanlıkların fiyatı 40 bin TL ile 130 bin TL arasında değişiyor. Küçükbaşlar ise 7 bin TL’den başlıyor. Amasyalı satıcı Cevdet Aksoy, “Samanın kilosunu 3,5 TL’ye alıyoruz. Biz ne yapalım?” dedi.

Mamak Ortaköy Kurban Pazarı’nda bayram için tüm hazırlıklar tamamlandı. Yurdun çeşitli illerinden gelen besiciler yetiştirdikleri kurbanlıkları görücüye çıkardı. Her keseye uygun kurbanlık bulunan Ortaköy Kurban Pazarı’nda satışlar Kurban Bayramı’nın 2’nci gününe kadar sürecek. Kurban fiyatları büyükbaşlarda 40 bin TL’den başlıyor 130 bin TL’ye kadar çıkıyor. Küçükbaşlarda ise fiyatlar 7 ile 10 bin TL arasında değişiyor. Bazı satıcılar kesim parası almıyor. Kesimi özel olarak gerçekleştiren görevliler de var. Onların fiyatları ortalama 2 bin TL.

1.jpg

Ağrı Patnos’tan kurban satışı için gelen Şahin Bahadır ‘’Tüm hazırlıklarımızı tamamladık satışlarımız başladı. Herkese hayırlı olsun. Fiyatlar için konuşursak korkacak bir şey yok. Her bütçeye uygun kurbanlık var. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını alabilecek. Hayvanların gündelik beslenmesine dikkat ediyoruz. Çadırlarımızın temizliğini özen gösteriyoruz’’ dedi.

2-002.jpg

SATIŞLARIMIZ ARTACAK

Mamak Belediyesi’nin ihtiyaçlarını karşıladığını aktaran Bahadır, ‘’Mamak Belediyesine teşekkür ediyoruz. Denetimlere gelen görevliler ihtiyaçlarımızı soruyor, karşılamaya çalışıyor. Hazırlıklarımızı tamamladık. Bir haftadır satışlarımızı gerçekleştiriyoruz. Biz beş tane büyük baş satışı gerçekleştirdik. Bayram yaklaştıkça satışlarımızın artacağını düşünüyoruz. Yem fiyatları geçen seneye göre yüksek olmasına rağmen satış fiyatlarında durum korkulduğu gibi olmadı. Her keseye uygun hayvan satışı var. Büyükbaş hayvanlarda fiyatlar 40 bin TL’den başlıyor 100 bin TL’ye kadar çıkıyor. Kurban Bayramı şimdiden mübarek olsun’’ ifadelerinde bulundu.

4-001.jpg

BÜYÜKBAŞ TERCİH EDİLİYOR

Amasya’dan kurban satışı için gelen Cevdet Aksoy, ‘’Saman fiyatlarında geçen seneye göre artış var. Samanın kilosunu 3,5 TL’ye alıyoruz. Fiyatların biraz düşmesi gerekiyor. Küçükbaş satışlarında durum iyi fakat vatandaşlar genelde büyükbaş tercih ediyor. Daha ekonomik oluyor. Fiyatlar küçükbaşlarda 7 bin TL’den başlıyor 10 bin TL’ye kadar çıkıyor. Bazı müşterilerimiz fiyatları yüksek buluyor ama hastalık, ekonomik durum, aşılar ve yem fiyatlarını göz önüne almaları gerekiyor. Büyükbaş satışında ise bizde fiyatlar 70 bin TL’den başlıyor. Hayvanın durumuna göre yükseliyor. Bazı satıcılar kesim parası almıyor. Kesimi özel olarak gerçekleştiren görevliler de var. Onlar da ortalama 2 bin TL gibi bir kesim ücreti alıyor. Tüm Müslüman âleminin Kurban Bayramı’nı kutluyorum’’ şeklinde konuştu.

7-001.jpg

PAZARIN EN BÜYÜK BOĞASI

Çorum’dan geldiğini söyleyen İsmail Sarısülük, ‘’Pazarın en büyük boğası bizde bulunuyor. Toplam 1200 kg ağırlığında ismi Toprak. Toprak’ı özel olarak yetiştirdim. Satışını 130 bin TL olarak gerçekleştirdik. Alan vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Fiyatlar bu sene biraz yüksek. Yem maliyeti, yer ve nakliye ücretleri de eklenince fiyatlar yükseliyor. Dört adet büyükbaş satışı gerçekleştirdik. Bizim için biraz durgun geçiyor da diyebilirim. Vatandaşlar yeni yeni gelmeye başlıyor. Bayram’a doğru satışlar artabilir. Kesim gerçekleştirdiklerini de söyleyen Sarısülük, ‘’Kesim fiyatları 2 bin TL’den başlıyor. Biz kesimciyle çalışıyoruz. Kimi satıcılar kendileri direkt ücretsiz kesebiliyor’’ diyerek cümlelerini noktaladı.

6.jpg

ORTAKÖY KURBAN PAZARINA ULAŞIM

Kurban Bayramı’na bir hafta kala pazara ücretsiz servis ulaşımı gerçekleşiyor. Ortaköy Kurban Pazarı, Ankara - Kırıkkale yolu üzerinde, Mavi Göl'ü (Bayındır Barajı) geçtikten sonra Ortaköy Gökçeyurt Mahallesi'nde bulunmaktadır.

Mikail Karaman/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.