Altındağ Belediyesi’nden çocuklara ücretsiz trafik dersi

Altındağ Belediyesi’nden çocuklara ücretsiz trafik dersi

Altındağ Belediyesi tarafından kurulan Çocuk Trafik Eğitim Merkezi’nde çocuklara ücretsiz trafik dersleri veriliyor.

Merkezde çocuklara trafik kurallar öğretilerek ileride trafik kazalarının azalmasına ve trafik bilincinin artması amaçlanıyor. Trafik eğitim merkezinde öğretmenlik yapan Emre Demir, “Eğitimlere yoğun bir katılım var” dedi.

Altındağ Çocuk Trafik Eğitim Merkezi’nde çocukların trafik eğitimi alması ve bilinçli birer birey olmalarını sağlamak amacıyla eğitim veriyor. Merkez, çocukların trafik kurallarını öğrenmelerine, trafikte güvenli davranışlar sergilemelerine ve trafik kazalarının önlenmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

“TRAFİK KÜLTÜRÜNE ALIŞIYORLAR”

Eğitime temelden başladıklarını ifade eden trafik eğitim öğretmeni Emre Demir, “Eğitimlerimiz çocuklara yönelik. Buraya gelen çocuklara temelden eğitim veriyoruz. İlk önce sınıf eğitiminden başlıyoruz. Ardından pratik eğitim olarak akülü araç ve simülatör cihazlarının kullanımını öğretiyoruz. Çocuklarımızın küçük yaşlardan itibaren trafik konusunda bilinçlenmeleri için burada eğitim veriyoruz. Eğitim çocukların gelişimlerine katkıda bulunuyor. Merkezde çocuklara yaş düzeylerine uygun eğitim programları sunuyoruz. Merkezimde trafik parkurları ve çocuklara uygun araçlar kullanılıyor. Çocuklar bu eğitim sayesinde trafik kültürüne alışıyorlar. İlerde zorlanmayacakları şekilde trafik kurallarını öğretiyoruz. Trafikte karşılaşabilecekleri sıkıntıları test etmiş ve ögrenmiş oluyorlar. Aynı zamanda araç kullanırken de kendilerini mutlu hissediyorlar. Anne ve babalarının trafikte ne gibi zorluklar yaşadıklarını bu sayede ögrenmiş oluyorlar. Çocuklar, bu merkez sayesinde trafikte nasıl güvende kalacaklarını öğrenerek daha bilinçli birer birey haline geliyor” şeklinde konuştu.

ara-002.jpg

“BÜTÜN ÇOCUKLARA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ”

Merkez aracılığıyla bütün çocuklara ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Demir, “4 yıldır bu eğitimleri veriyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 8 bin öğrenciye teorik ve pratik eğitim verdik. Amacımız bütün çocuklara ulaşıp en doğru şekilde trafik kültürünü ögrenmelerini sağlamak. Biz okullarla randevu sistem ile çalışıyoruz. Çocuklar eğitim sayesinde araç içerisinde nasıl davranmaları gerektiğini de ögrenmiş oluyor. Eğitimde karşıdan karşıya nasıl geçilmesi gerektiğini de anlatıyoruz. Ön koltukta şişeği olan çocuklara bu yaşta oturmalarının tehlikeli olduğunu anlatıyoruz. Eğitimler bu şekilde teorik anlatılıyor ve uygulamaya geçiliyor” ifadelerine yer verdi.

ara2-001.jpg

EĞİTİME KATILIM YOĞUN

Trafik eğitimine birçok ilçeden katılım sağlandığını belirten Demir, “Eğitime çok yoğun bir katılım var. Özellikle Altındağ’da bulunan okullar bizle yoğun bir şekilde eğitimle alakalı görüşmeye geçiyorlar. Eğitimde kesinlikle ücret alınmıyor. Altındağ belediyesi çocukların trafik kültürünü kazanması için açmış olduğu bir merkezdir. Burada amaçlanan asıl konu budur. Merkezimize de sadece Altındağ bölgesinden değil Ankara’nın bütün bölgelerinden çocukları bekliyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Şule Erciyas/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.