Adalet Bakanlığı 10 bin personel alacak

Adalet Bakanlığı 10 bin personel alacak

Adalet Bakanlığı’ndan dev alım ilanı geldi. Adalet Bakanlığı 10 bin 719 personel alımı için ilana çıktı. Başvurular bugün başlıyor.

Adalet Bakanlığı’ndan personel alım ilanı geldi. Bakanlık uygulamalı veya sözlü sınav sonucuna göre farklı pozisyonlarda değerlendirilmek üzere merkez ve taşra teşkilatlarına 10 bin 719 personel alımı gerçekleştirilecek.

skype-lnk.jpg

5 BİN ZABIT KATİBİ, 2 BİN MÜBAŞİR

Başvurular 25 Nisan- 11 Mayıs tarihleri arasında e-devlet üzerinden gerçekleşecek. İlana başvurmak için KPSS’den 70 puan şartı aranacak. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre uygulamalı veya sözlü sınav sonucuna göre merkezi ve taşra teşkilatlarına 5 bin 461 sözleşmeli zabıt kâtibi, 2 bin 429 sözleşmeli mübaşir, bin 400 sözleşmeli koruma ve güvenlik görevlisi, 52 sözleşmeli teknisyen, 21 sözleşmeli işaret dili tercümanı, 216 sözleşmeli şoför, 71 sözleşmeli aşçı ve bin 69 sözleşmeli hizmetli olmak üzere toplam 10.719 personel alınacak. Adaylar Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonu için 5 Haziran Pazartesi günü boy ve kilo ölçümü yapılacak, ardından sözlü sınava çağrılanlar ilan edilecek. Zabıt Katibi pozisyonu için 9 Haziran Cuma günü uygulamalı sınav yapılacak. Mübaşir, teknisyen, işaret dili tercümanı, şoför, aşçı ve hizmetli unvanları için ise sözlü sınav 19 Haziran Pazartesi günü yapılacak.

Cemal Emre Kurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.