Acılı baba yürek dağladı: “Devlet çocuğuma 25 gün bakamadı”

Acılı baba yürek dağladı: “Devlet çocuğuma 25 gün bakamadı”

Aydın’daki Güzelhisar KYK Kız Öğrenci Yurdu’ndaki asansör kazasında hayatını kaybeden Zeren Ertaş’ın babası Akın Ertaş, ziyarete gelen Aydın Valisi’ne sitemde bulundu. Vali ile konuşan acılı baba, “Devlet çocuğuma 25 gün bakamadı” dedi.

Aydın’da dün akşam saatlerinde meydana gelen öğrenci yurdundaki asansör kazası sonucu bir kişi ölmüş ve 15 kişi yaralanmıştı. Hayatını kaybeden öğrencinin Bursa’dan Aydın’a okumak için gelen Zeren Ertaş olduğu belirlenmiş, öğrencinin ailesi de haberin ardından Aydın’a gelmişti. Nazilli Havadis Gazetesi’nden Günay Pabuşçu’nun haberine göre, evladını kaybeden anne Serpil Ertaş daha fazla dayanamayarak fenalaştı. Fenalaşan anne Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Aydın Valisi Yakup Canbolat, hastaneye kaldırılan anne Serpil Ertaş ve baba Akın Ertaş’ı ziyaret etti. Anne Ertaş’ın söyledikleri ise yürekleri dağladı.

aydin-2.jpg

“DEVLET ÇOCUĞUMA 25 GÜN BAKAMADI”

Nazilli Havadis Gazetesi’nde yer alan haberde Vali Canbolat ile görüşen baba Akın Ertaş, kazada ihmal olduğunu belirterek valiye şu sözlerle seslendi: “Sonuna kadar gidelim, bu ihmalleri yapanlar cezalarını çeksinler. Ben kızıma saygılı olmayı öğrettim. Benim çocuğum karıncayı bile incitmezdi. Devlete olan inancımı kaybettim. Çocuğumu ilk defa devlete emanet ettim ama devlet benim çocuğuma 20-25 gün bakamadı."

Video: Nazilli Havadis

“BENİM ÇOCUĞUM KAYMAKAM OLACAKTI”

Aydın Valisi Yakup Canbolat’ın acılı aileyi ziyaret esnasında feryatları duyulan anne Ertaş’ın söyledikleri ise herkesi hüzne boğdu. Anne Serpil Ertaş, “Benim çocuğum kaymakam olacaktı” dedi. Valiye sorumluların hızlı bir şekilde cezalandırılmasını söyleyen baba Akın Ertaş, dilek ve temenni ile bir şeylerin çözülemediğini belirterek, “Sonuna kadar gidelim. Bu ihmalleri yapanlar cezalarını çeksinler. Ben kızıma saygılı olmayı öğrettim. Benim çocuğum karıncayı bile incitmezdi. Devlete olan inancımı kaybettim. Çocuğumu ilk defa devlete emanet ettim ama devlet benim çocuğuma 20-25 gün bakamadı. İhmal sonucu olduğu için çok yaralıyız. Benim çocuğum yandı, biz yandık, başka çocuklar yanmasın. Ancak bu, dilek ve temenniyle olmuyor” sözlerini söyledi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.