AB kuruluş gününde sergi düzenlendi

AB kuruluş gününde sergi düzenlendi

9 Mayıs AB kuruluş günü ‘Birlikte Güçlüyüz’ teması ile düzenlenen fotoğraf sergisi ile kutlandı. Sergide konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, deprem sürecinde verilen desteğin unutulmayacağını vurguladı.

AB'nin temellerinin atıldığı 9 Mayıs, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bu yıl 'Dayanışma' temasıyla kutlanıyor. 'Birlikte güçlüyüz' sloganı ile Türkiye genelinde düzenlenen etkinliklerin Ankara ayağı, AB Türkiye Delegasyonu ev sahipliğinde CerModern'de sergilenen fotoğraf sergisi ile düzenlendi. Programa AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, bazı ülkelerin yabancı misyon temsilcilikleri ve davetliler katıldı. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel’in öncülüğünde düzenlenen dijital foto sergisinde konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, deprem sürecinde verilen desteğin unutulmayacağını vurguladı.

BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Sergi açılışında konuşan Bakan Yardımcısı Bozay, Avrupa Günü kapsamında 'Birlikte Güçlüyüz' teması altında bir arada olmanın çok anlamlı olduğunu belirterek, "6 Şubat günü Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği görevini bırakarak Ankara'ya dönmek üzere yola çıktım. Yoldayken deprem olduğunu öğrenince hemen Avrupa Birliği'nin ilgili komiserini aradım. Yaptığım aramalardan sonra öğrendim ki bizim de üyesi olduğumuz sivil koruma mekanizması hemen işleve geçmiş. Avrupa Birliği üyesi ülkelerin yardım ekipleri yola çıkmak üzere hazırlanmıştı. O zaman birlikte güçlü olduğumuzu hissettim. Türk Devleti ve Türk milleti depremin hemen ardından başta AB olmak üzere tüm dünyadan gelen bu desteği asla unutmayacaktır" dedi.

ara2.jpg

“CESARETİ VE FEDAKÂRLIĞIN FOTOĞRAFI”

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut sergi açılışında yaptığı konuşmada, “Bu sergi Türk halkına yardım eden kurtarma ve sağlık ekiplerindeki kahramanlara saygının bir ifadesi. Buradaki fotoğraflar ve videolar en zorlu koşullarda hayat kurtaran kahramanların cesaretini ve özverisini vurguluyor. Onların her birine ve çabalarını destekleyen Türk dostlarımıza yürekten şükranlarımızı sunuyoruz. Onlar insanlığın, profesyonelliğin, uluslararası işbirliği ve dayanışmanın öneminin en iyi örneğini gösterdiler. Bu sergide emeği geçen foto muhabir ve kameramanlara teşekkür ederiz. Başkalarına yardım etmek için hayatlarını tehlikeye atanların cesaretini ve fedakârlığını ölümsüzleştirdiler” dedi.

“ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞTILAR”

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel de serginin dayanışmayı vurgulayan niteliğine dikkat çekti. Özel, “Dünyanın dört bir yanından ve Türkiye’nin her bir köşesinden binlerce gönüllünün yardıma koştuğu bu afette, foto muhabirleri ve gazeteciler, zor şartlarda görev yaptı. Meslektaşlarımızın fotoğrafları, bu sergi aracılığıyla depremin acısını ve dayanışmanın ruhunu başkente taşıyor” ifadelerini kullandı.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.