30 yıldır protez üretimi yapan Mustafa Düger Kırşehir’i tüm dünyaya duyuruyor

30 yıldır protez üretimi yapan Mustafa Düger Kırşehir’i tüm dünyaya duyuruyor

Yaklaşık 30 yıldır protez malzeme üretimi yapan Ortotek Anonim Şirketi Kurucusu ve CEO’su Mustafa Düger, tamamen yerli kaynaklardan ürettiği ürünlerine Kırşehir kültürüne ve ilçelerine ait isimler vererek memleketini dünyaya tanıtıyor.

Üniversitede asistan olarak başladığı mesleğini büyüterek kendi işini kuran Düger meslek hayatına dair gazetemize bilgiler verdi.

‘’Ticari faaliyetlerimizin çoğunu yurtdışına yönelik yapıyoruz’’ diyen Düger, ‘’Ürettiğimiz protez ve parçalarını yaklaşık 60 ülkeye ihraç ediyoruz. Ürünlerimize memleketim olan Kırşehir'e özgü isimler vererek memleketimizi tüm dünyaya duyurmak için çalışıyoruz" dedi.

1-002.jpg

ÖNCELİĞİMİZ HİZMET

Uzuvlarını kaybetmiş ve uzuv eksikliği ile doğan kişilere takılan protez malzemelerinin üretimini gerçekleştirdiklerini söyleyen Düger, ‘’İş kazası, trafik kazası, terör, doğumsal olaylar ve doğal afet gibi nedenlerden insanlar uzuvlarını kaybedebiliyor. Bu uzuvların eksikliğini gidermek için üretilen sağlayan parçaların, protezi oluşturan bütün parçaların üretimini yapıyoruz. Kısaca işimiz bu. Ürettiğimiz malzemeleri hem ülkemize hem de yurtdışında pazarlıyoruz. Ticari faaliyetlerimizin çoğunu yurtdışı olarak gerçekleştiriyoruz. Ürettiğimiz protez ve parçalarını bu zamana kadar yaklaşık 60 ülkeye ihraç ettik. İşin ticari yönünü bir yana bırakırsak bizim için hizmet önceliklidir" ifadelerinde bulundu.

2.jpg

MEMLEKETİMİZİ DÜNYAYA TANITIYORUZ

Üretilen protez ve parçalarına Kırşehir’ dair isimler veren Düger, "Biz bu işlemleri gerçekleştirirken memleketimiz ve ülkemiz adına da sosyal faaliyetlerde de bulunmaya gayret gösteriyoruz. Uzun zamandır yaptığımız engelli sporuna katkılarımız olmuştur. Ampule futbola ciddi katkılarımız olmuştur. Tabi biz bu ürünleri üretirken doğduğumuz topraklara memleketimize de fayda sağlamak istiyoruz. Yani oraların ekmeğiyle yoğrulduk büyüdük, geliştik kendimizi geliştirdik. Memleketimiz Kırşehir'e hizmet etmek adına da bazı faaliyetler yapıyorum. Bunlardan bazıları, ürettiğim bazı ürünleri yurtdışında satarken kendi memleketimden isimler vermeye çalışıyorum.

4-001.jpg

Doğduğum topraklar olan Kırşehir'in Kaman ilçesindenim. Ürünlerimiz arasında Kaman var. Dünyada uluslararası patenti olan, dünyada 2 tane olan bir ürün. Ve biz bunu Kaman ismiyle dünyada satıyoruz. Memleketimizi duyurmak adına, hizmet etmek adına bana manevi bir huzur veriyor. Bunu akabinde yine Kırşehir'in önemli değerlerinden olan Ahi Evran. Bununla ilgili de bi tane ürün yaptık. Yaptığımız ürüne Ahi Evran ismini verdik. Bunu da dünyaya satarken Ahi Evran ismiyle satıyoruz. Yine tabi böyle ürünler yapmaya devam ediyoruz. Bu ürünlere de memleketim Kırşehir'den isimler vermeye çaba gösteriyorum. . Alışveriş yaptığımız yabancı firmalar isimleri duyunca şaşırıyor" diyerek mesleki çalışmalarına dair bilgiler verdi.

5.jpg

DEPREMZEDELERE ÜCRETSİZ PROTEZ DESTEĞİ

Depremde uzvunu kaybeden Kırşehirli vatandaşlara ücretsiz protez desteği sunduğunu belirten Düger, "6 Şubat tarihinde olan deprem tüm ülkeyi yasa boğdu hepimiz çok üzüldük. Depremzede kardeşlerimize süreç boyunca destek olmaya çalıştık. Bizler Ortotek olarak o süreçte bazı projeler gerçekleştirdik. Maalesef depremde uzvunu kaybeden çok fazla vatandaşımız oldu. Bu projede depremzede kardeşlerimize destek olmak niyetiyle deprem bölgelerinde uzuvlarını kaybeden Kırşehirli vatandaşlarımıza protezlerini ücretsiz bir şekilde karşılama kararı aldık.

Depremde Kırşehirli olması şartıyla başta doktor, polis, vatandaş, asker grubunda ve Kırşehirli olduğunu göstermesi halinde bizler protezlerini ücretsiz bir şekilde karşılıyoruz. Buradaki amacımız diğer yardımseverlere örnek olmak. Başta da söylediğim gibi vatandaşlarımıza destek olmak ve hizmet etmek her zaman önceliğimiz olmuştur. Siz basın mensubu arkadaşlarımız sayesinde önceden olduğu gibi yine birçok mağdur vatandaşımıza ulaşacağımızı düşünüyoruz. Teşekkür ederim" diyerek cümlelerini noktaladı.

Mikail Karaman/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum