14 yıldır Hamamönü’nde ayakkabı boyacılığı yapıyor

14 yıldır Hamamönü’nde ayakkabı boyacılığı yapıyor

Altındağ’da ayakkabı boyacılığı yapan Harun Doğanay, 14 yıldır ayakkabı boyadığını söyledi. Hamamönü’nde müşterilerini bekleyen Doğanay, “Eskisi gibi talep yok. Eve siftahsız gittiğim günler oluyor” dedi.

Altındağ’ın simgesi haline gelen Hamamönü’nde 14 yıldırAyakkabı Boyacılığı” mesleğini sürdüren Harun Doğanay, günden güne müşterilerin azaldığını belirtti. Günde 3 veya 5 çift ayakkabı boyadığını söyleyen Doğanay, şunları söyledi:

“Mesleğimiz günden güne eriyor. Eskisi gibi müşteriler gelmiyor. Çoğu zaman eve siftahsız gittiğim günler oluyor fakat çok şükür sabit müşterilerim var. Rızkımızı bir şekilde kazanmaya çalışıyoruz. İşlerin düşmesinde hava koşulları da etkili tabi. Düzensiz yağan yağmurlar işlerimi etkiliyor.”

“CUMHURBAŞKANIMIZIN AVUKATI MÜŞTERİM”

Hamamönü’nde birçok önemli ismin bulunduğunu belirten Doğanay, “Hamamönü’nde pek çok siyasi isim ve iş insanı var. Zaman zaman gelirler ve ayakkabılarını bana boyatırlar. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, benim daimi müşterimdir. Hüseyin bey, zaman zaman beni ziyaret eder yardımcı olur veya şoförü gelir” ifadelerine yer verdi.

web1.jpg

“BEN BÖYLE YAĞMUR GÖRMEDİM”

Her sabah düzenli olarak sabah işinin başında olduğunu söyleyen Harun Doğanay, “Her sabah saat 08.00’de buradayım. İş olsun veya olmasın, sandığımla beraber müşterimi beklerim. Akşamları ise 18.00 ile 19.00 arası mesaimi bitiriyorum. Fakat son zamanlarda gerek iklim değişikliği olsun gerek kötü hava şartları olsun, evime erken ve siftahsız dönüyorum. 51 yaşındayım, 14 yıldır burada ayakkabı boyacılığı yapıyorum. Ben böyle yağmur ve sel görmedim” şeklinde konuştu.

web2.jpg

DİŞ YAPTIRMAK İÇİN KREDİ ÇEKMİŞ

Emekli olduğu halde borçlarını ödeyebilmek için hala çalıştığının altını çizen Doğanay, “Birçok meslekte bulundum. Birçok iş yaptım. Yıllardır da bu mesleği icra ediyorum. Diş yaptırmak için kredi çektim. Yeni emekli olduğum halde borçlarımı ödeyebilmek için çalışıyorum” diye konuştu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.