Hatay’da binalar renkleniyor: Yeni yüzleri dikkat çekti

Hatay’da binalar renkleniyor: Yeni yüzleri dikkat çekti

Hatay’da mülk sahibi vatandaşlar dairelerinin bulunduğu apartmanlarda bakım ve onarım çalışması yürütülmesine karar veriyor. Cadde ve sokaklarda yeni boyanmış haliyle görünen binaların yeni yüzü dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanlığı’nın raporuna göre Ocak 2024 itibariyle 257 bin binanın az hasarlı veya hasarsız olduğu belirtilen Hatay’da müteahhitlerle anlaşma yapan vatandaşlar, daire başı ortalama 50 bin ile 100 bin TL arasında değişen fiyatlarla apartmanlarda dış cephe kaplama, mantolama ve boyatma işlemi yaptırıyor. Cadde ve sokaklarda eski halinden farklı olarak bakım ve onarımdan geçirilmiş birçok apartman dikkat çekerken; firmalar tarafından iskele sistemi kurularak çalışması devam eden apartmanlarda görülüyor.

apartman2.jpg

DİKKAT ÇEKİYORDU

İskenderun’da 1987 yapımı olup depremde az hasarlı olduğu belirtilen 10 daire 3 dükkana sahip binada oturan mülk sahiplerinden edinilen bilgilere göre; apartman toplantısında binanın dış cephesi için file sıva kaplama, boyama ve bina içerisinde ise depremin ardından dökülen mermerlerin ve oluşan çatlakların onarılmasına oy birliğiyle karar verildi. Vatandaşlar apartmanın etrafındaki binaların yıkılarak tek kalması dolayısıyla güney cephesinin meydan ve çarşıdan dikkat çeken görüntüsünden dolayı bu kararı aldıklarını söyledi.

apartman3.jpg

750 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

Mülk sahipleri müteahhitlerle anlaşarak 750 bin TL’ye toplantıda aldıkları karar doğrultusunda dış cephe kaplama ve boyama ile diğer işlemleri yaptırdıklarını belirterek, doğu cephesindeki daha az metrekareli ev sahiplerinin 50 bin TL, batı cephesindeki ev sahiplerinin ise 70 bin TL ile ödediğini dile getirdi. Vatandaşlar fiyat araştırması yapılırken bazı müteahhitlerden 950 bin TL fiyat aldıklarını da sözlerine ekledi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.